Sielawa solona

niesamowicie pyszna pikantna ryba solona! Sielawa jest przygotowywana dość szybko, dziś jest solona, a jutro można ją już spożywać. Możesz postawić na świątecznym stole dla gości lub podać na obiad z gotowanymi ziemniakami i puree ziemniaczanym. Pyszne okazuje się niesamowite!
Madlenka=◙☼Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 89 % 16 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 0 % 0 g
79 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 30 min

1. Jeśli sielawa jest zamrożona, musimy ją najpierw rozmrozić. Obieramy łuski, przecinamy brzuch i usuwamy wnętrzności i czarny film. Dobrze spłucz tuszę.
2. Lepiej solić ryby w szklanej lub emaliowanej misce. Pocieramy grubą solą kuchenną, dodajemy ostre przyprawy. Napełnij rybę przegotowaną wodą, aby całkowicie zakryła tusze.
3. Wyjmujemy pojemnik z sielawą w chłodne miejsce na jeden dzień, po czym jest gotowy do użycia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Sielawa - 88   kcal/100g

Podobne przepisy