Sielawa solona
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Jeśli sielawa jest zamrożona, musimy ją najpierw rozmrozić. Obieramy łuski, przecinamy brzuch i usuwamy wnętrzności i czarny film. Dobrze spłucz tuszę.
2. Lepiej solić ryby w szklanej lub emaliowanej misce. Pocieramy grubą solą kuchenną, dodajemy ostre przyprawy. Napełnij rybę przegotowaną wodą, aby całkowicie zakryła tusze.
3. Wyjmujemy pojemnik z sielawą w chłodne miejsce na jeden dzień, po czym jest gotowy do użycia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sielawa - 88 kcal/100g