makrela domowej roboty pikantne solenie
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
u makreli odetnij głowę, usuń wnętrzności, spłucz i pokrój na kawałki. Obierz cebulę i pokrój w pierścienie lub półpierścienie. Włóż makrelę z cebulą do słoika, posyp goździkami, ziarnami pieprzu i przenieś liść laurowy.Zagotuj wodę, dodaj sól, cukier i masło. Ostudzić i zalać rybę powstałym roztworem. Przykryj i wstaw do lodówki. Możesz zjeść taką rybę w ciągu jednego dnia
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g