makrela domowej roboty pikantne solenie

pyszna makrela domowej roboty. Spróbuj!
lanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 8 g
tłuszcze 43 % 9 g
węglowodany 19 % 4 g
124 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 1 d

u makreli odetnij głowę, usuń wnętrzności, spłucz i pokrój na kawałki. Obierz cebulę i pokrój w pierścienie lub półpierścienie. Włóż makrelę z cebulą do słoika, posyp goździkami, ziarnami pieprzu i przenieś liść laurowy.Zagotuj wodę, dodaj sól, cukier i masło. Ostudzić i zalać rybę powstałym roztworem. Przykryj i wstaw do lodówki. Możesz zjeść taką rybę w ciągu jednego dnia

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy