kapusta kiszona ze słodką papryką i kminkiem bez octu

świetny przepis na tradycyjną rosyjską przekąskę! Wspaniały przepis kulinarny kuchni bułgarskiej, który, jestem pewien, spodoba się wielu gospodyniom domowym. Jest prosty w wykonaniu, a rezultatem jest kapusta – ciągłe jedzenie. Tak, osobiście dodałem do niego łyżkę cukru, bardziej mi się podoba. I sam widzisz-w przepisie nie ma cukru.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 78 % 7 g
28 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 7 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

drobno i pięknie posiekaj kapustę. Dokładnie umyj marchewki i paprykę, obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce, a paprykę pozbądź się nasion i łodyg, pokrój na cztery części i pokrój w paski. Tak, jeśli spróbujesz użyć czerwonej papryki w tym preparacie, nasza kapusta w słoikach na zimę nabierze naprawdę artystycznego wyglądu. Wyobraź sobie: biała kapusta, pomarańczowa marchewka i czerwona papryka to nie jedzenie,ale piękno i tylko! Kontynuować. Bierzemy odpowiednie naczynia, wkładamy do niego kapustę, marchewkę i pieprz, posypujemy kminkiem i solą i ugniatamy rękami, jak zwykle ugniatamy ciasto. Potrzebujemy, aby sok się wyróżniał. Na górze instalujemy odpowiedni ładunek i zapominamy o kapuście na trzy dni. Następnie przenosimy go do szklanych słoików, wlewamy uwolniony sok, sterylizujemy (jeśli chcesz) i zwijamy. Wszyscy, teraz będziemy mieli witaminy przez całą zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy