skład / składniki
gotowanie krok po kroku
drobno i pięknie posiekaj kapustę. Dokładnie umyj marchewki i paprykę, obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce, a paprykę pozbądź się nasion i łodyg, pokrój na cztery części i pokrój w paski. Tak, jeśli spróbujesz użyć czerwonej papryki w tym preparacie, nasza kapusta w słoikach na zimę nabierze naprawdę artystycznego wyglądu. Wyobraź sobie: biała kapusta, pomarańczowa marchewka i czerwona papryka to nie jedzenie,ale piękno i tylko! Kontynuować. Bierzemy odpowiednie naczynia, wkładamy do niego kapustę, marchewkę i pieprz, posypujemy kminkiem i solą i ugniatamy rękami, jak zwykle ugniatamy ciasto. Potrzebujemy, aby sok się wyróżniał. Na górze instalujemy odpowiedni ładunek i zapominamy o kapuście na trzy dni. Następnie przenosimy go do szklanych słoików, wlewamy uwolniony sok, sterylizujemy (jeśli chcesz) i zwijamy. Wszyscy, teraz będziemy mieli witaminy przez całą zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g