skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1. Konieczne jest przygotowanie wszystkich składników.
Krok 2:
2.Najdłuższą rzeczą w tym daniu jest prawidłowe rozmrożenie ryby. Najwięcej czasu zajmie nam przygotowanie ryby. Konieczne będzie usunięcie filetów z ryby.
Krok 3:
3.Ważny hack życia: musisz oddzielić filet od części ogonowej, wykonać nacięcie, aby dostać się do skóry.
Krok 4:
4. Oto, co mamy! Z drugim filetem robimy to samo.
Krok 5:
5.Pokrój filet na kawałki (najważniejsze, aby nie być małym!)
Krok 6:
6.Następnie najłatwiejsza część: przyda nam się moździerz, zmielimy w nim przyprawy.
Krok 7:
7.Następnie zajmiemy się marynatą: wlej przyprawy do talerza , dodaj 2 łyżki soli, 1 łyżkę cukru i 200 ml soku jabłkowego. Konieczne jest całkowite rozpuszczenie soli i cukru. Następnie włóż naszą rybę do marynaty. Pozostaw na 15 minut.
Krok 8:
8.Połóż rybę na ręczniku papierowym. Zanurzamy go, przykrywając papierową serwetką.
Krok 9:
Gotowe! Jeśli zamierzasz zostawić rybę na talerzu na jakiś czas, lepiej przykryć ją folią spożywczą aby się nie zamarła! Podawaj razem z masłem! Źródło Stary Sam https://www.youtube.com/watch?v=hzsN8Z3I8TE
ryba pod marynatą to najpopularniejszy przepis w Internecie! i nie jest to zaskakujące, ponieważ jest tak pyszne!Marynowana ryba to przepis ponadczasowy i ponadczasowy. Przygotowali ją nasi prababci, babcie, my . Być może nasi potomkowie...
to danie to ponadczasowy klasyk, jak czarno - białe Kino! Przygotowanie jest niezwykle proste, ale okazuje się bosko smaczne. A czas zajmuje bardzo mało .
z każdą odmianą ryby marynata nabierze wyjątkowego smaku! W tym przypadku Golec. Zapewni niezapomniane połączenie smaku i miękkości ! A zalety char są legendarne! Filety rybne są źródłem białka,pierwiastków śladowych, magazynem witamin, ale najcenniejszą rzeczą w rybach są kwasy tłuszczowe (omega 3 i omega 6), które są w pełni wchłaniane przez organizm.
nie zapominaj, że ryba jest produktem łatwo psującym się! Musisz kupić tylko świeże (twarde i gęste filety) lub świeżo mrożone.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok jabłkowy - 42 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Pieprz różowy mielony - 21 kcal/100g