galaretka w soku jabłkowym

Ironia losu, czy ryba pod marynatą?! Szybko i smacznie! Przepis na rybę galaretową, która nie pozostawi obojętnych gości-bardzo prosty i szybki przepis na rybę. W 15 minut otrzymujesz gotową przekąskę!
Stary SamAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 10 g
42 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1. Konieczne jest przygotowanie wszystkich składników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2.Najdłuższą rzeczą w tym daniu jest prawidłowe rozmrożenie ryby. Najwięcej czasu zajmie nam przygotowanie ryby. Konieczne będzie usunięcie filetów z ryby.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3.Ważny hack życia: musisz oddzielić filet od części ogonowej, wykonać nacięcie, aby dostać się do skóry.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4. Oto, co mamy! Z drugim filetem robimy to samo.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5.Pokrój filet na kawałki (najważniejsze, aby nie być małym!)

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    6.Następnie najłatwiejsza część: przyda nam się moździerz, zmielimy w nim przyprawy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    7.Następnie zajmiemy się marynatą: wlej przyprawy do talerza , dodaj 2 łyżki soli, 1 łyżkę cukru i 200 ml soku jabłkowego. Konieczne jest całkowite rozpuszczenie soli i cukru. Następnie włóż naszą rybę do marynaty. Pozostaw na 15 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    8.Połóż rybę na ręczniku papierowym. Zanurzamy go, przykrywając papierową serwetką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe! Jeśli zamierzasz zostawić rybę na talerzu na jakiś czas, lepiej przykryć ją folią spożywczą aby się nie zamarła! Podawaj razem z masłem! Źródło Stary Sam https://www.youtube.com/watch?v=hzsN8Z3I8TE

ryba pod marynatą to najpopularniejszy przepis w Internecie! i nie jest to zaskakujące, ponieważ jest tak pyszne!Marynowana ryba to przepis ponadczasowy i ponadczasowy. Przygotowali ją nasi prababci, babcie, my . Być może nasi potomkowie...
to danie to ponadczasowy klasyk, jak czarno - białe Kino! Przygotowanie jest niezwykle proste, ale okazuje się bosko smaczne. A czas zajmuje bardzo mało .
z każdą odmianą ryby marynata nabierze wyjątkowego smaku! W tym przypadku Golec. Zapewni niezapomniane połączenie smaku i miękkości ! A zalety char są legendarne! Filety rybne są źródłem białka,pierwiastków śladowych, magazynem witamin, ale najcenniejszą rzeczą w rybach są kwasy tłuszczowe (omega 3 i omega 6), które są w pełni wchłaniane przez organizm.

nie zapominaj, że ryba jest produktem łatwo psującym się! Musisz kupić tylko świeże (twarde i gęste filety) lub świeżo mrożone.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok jabłkowy - 42   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Pieprz różowy mielony - 21   kcal/100g

Podobne przepisy