skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak marynować ser? Przygotuj składniki. W ten sposób możesz marynować prawie każdy ser: mozzarellę (solankę i zwykłą), ser serowy itp.
Krok 2:
Pokrój ser w drobną kostkę.
Krok 3:
Papryczki chili umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Aby ser nie był zbyt ostry, nasiona można usunąć w razie potrzeby. Użyłam dwóch rodzajów chili - zielonej i czerwonej. Obierz czosnek i pokrój w płatki.
Krok 4:
Włóż na przemian ser, zioła, papryczki chili, czosnek do przygotowanego czystego i suchego słoika.
Krok 5:
Polej ser oliwą z oliwek. Może potrzebować trochę więcej lub trochę mniej, w zależności od objętości wybranego pojemnika.
Krok 6:
Zamknij słoik pokrywką i umieść w chłodnym miejscu na 2-3 dni. W tym czasie ser zostanie nasycony olejem i przyprawami, stanie się aromatyczny i ostry, można go spróbować. Przechowuj marynowany ser w lodówce nie dłużej niż 2-3 tygodnie.
resztki oliwy z oliwek doskonale nadają się do przyprawiania różnych sałatek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g