marynowany ser

pikantny ostry ser marynowany w oliwie z oliwek. Jeśli lubisz ser, ale chcesz czegoś nowego-weź swój ulubiony rodzaj sera i marynuj go zgodnie z tym przepisem. Nowe doznania smakowe gwarantowane!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 14 g
tłuszcze 76 % 51 g
węglowodany 3 % 2 g
532 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak marynować ser? Przygotuj składniki. W ten sposób możesz marynować prawie każdy ser: mozzarellę (solankę i zwykłą), ser serowy itp.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ser w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Papryczki chili umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Aby ser nie był zbyt ostry, nasiona można usunąć w razie potrzeby. Użyłam dwóch rodzajów chili - zielonej i czerwonej. Obierz czosnek i pokrój w płatki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż na przemian ser, zioła, papryczki chili, czosnek do przygotowanego czystego i suchego słoika.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Polej ser oliwą z oliwek. Może potrzebować trochę więcej lub trochę mniej, w zależności od objętości wybranego pojemnika.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zamknij słoik pokrywką i umieść w chłodnym miejscu na 2-3 dni. W tym czasie ser zostanie nasycony olejem i przyprawami, stanie się aromatyczny i ostry, można go spróbować. Przechowuj marynowany ser w lodówce nie dłużej niż 2-3 tygodnie.

resztki oliwy z oliwek doskonale nadają się do przyprawiania różnych sałatek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy