skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bakłażana marynowanego z czosnkiem i ziołami? Zagotuj wodę. Obrać bakłażana i pokroić w dużą kostkę.
Krok 2:
Dodaj sól, cukier i ocet do wrzącej wody.
Krok 3:
Dodaj bakłażana do powstałej marynaty, zagotuj i gotuj pod przykryciem przez 5 minut.
Krok 4:
W tym procesie wymieszaj kilka razy.
Krok 5:
Gotowe bakłażany wrzuć do durszlaka i ostudź.
Krok 6:
Pokrój warzywa.
Krok 7:
Dodaj warzywa do bakłażana i zetrzyj czosnek (możesz posiekać czosnek lub przepuścić przez prasę).
Krok 8:
Dodaj olej i wymieszaj. Możesz trochę zaparzyć, dodać czarny pieprz i przyprawy do smaku.
jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.
jak usunąć gorycz z bakłażana? Pokrój bakłażana na talerze, kółka lub kostki, sól, odstaw na około 10 minut, aż sok zacznie płynąć. Spuść powstały płyn, opłucz bakłażany i zacznij gotować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g