skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Dwa do trzech dni" gotuje " naszą rybę pikantną i słodką marynatą octową. Pokrój łososia na talerze.
Krok 3:
Pokrój marchewki lub zetrzyj na grubej tarce, pokrój cebulę w pierścienie.
Krok 4:
Wszystkie składniki są przygotowane. W gorącej wodzie z mydłem umyj kilka półlitrowych słoików o pojemności. Piętnaście minut sterylizujemy je w piekarniku, podgrzewając do 140 gramów. Chociaż każda gospodyni sterylizuje słoik na swój sposób.
Krok 5:
Przygotuj marynatę z tych produktów. Włóż cukier, ocet i pieprz do jakiejś miski, powiedzmy, do rondla. Podgrzej to wszystko 200 ml wody na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadź ten roztwór do wrzenia i gotuj przez minutę. Następnie schłodzić.
Krok 6:
Słoiki już ostygły, a w nich warstwami położymy ugotowanego łososia,
Krok 7:
Posiekana marchewka i cebula,
Krok 8:
Następnie - liść laurowy z zimnym octem.
Krok 9:
Szczelnie zamknij patelnię pokrywką i włóż do lodówki na trzy dni.
Krok 10:
Gdy łosoś zostanie marynowany, podawaj go lepiej na chlebie żytnim z zieloną sałatą. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g