skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować pyszną chrupiącą marynowaną cukinię na zimę, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:

Pokrój kręcony nóż na małe piękne kawałki pół kilograma marchewki i włóż do głębokiej miski.
Krok 3:

Pokrój pół kilograma cebuli na cienkie półpierścienie i włóż do miski.
Krok 4:

Wytnij dwa kilogramy młodej obranej cukinii dowolną niezbyt dużą kostką i włóż do dużej miski.
Krok 5:

Wlej dwa i pół litra wody na patelnię, a następnie wlej do niej sto pięćdziesiąt gramów cukru.
Krok 6:

Wlej sto dziesięć gramów grubej soli do solenia na patelnię i włącz kuchenkę na dużym ogniu, zagotuj wodę.
Krok 7:

Do każdego z przygotowanych słoików wkładamy dwa ząbki czosnku pokrojone w plasterki i cztery groszki czarnego pieprzu.
Krok 8:

Pierwszą warstwą układamy cukinię pokrojoną w kostkę w słoikach.
Krok 9:

Rozłóż małą warstwę plasterków pokrojonej marchewki na cukinii.
Krok 10:

Rozłóż warstwę posiekanej cebuli w słoikach na marchewce.
Krok 11:

Wypełnij wszystkie słoiki pokrojonymi warzywami do góry w tej samej kolejności.
Krok 12:

Wlej sto pięćdziesiąt gramów 9% octu stołowego do garnka z przegotowaną wodą.
Krok 13:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w garnku i wyłącz kuchenkę.
Krok 14:

Wlej gotowaną gorącą marynatę na samą górę słoików z warzywami.
Krok 15:

Przykryj wszystkie słoiki sterylnymi pokrywkami.
Krok 16:

Wlej wymaganą ilość gorącej wody do garnka objętościowego, a następnie przykryj dno ręcznikiem kuchennym i włóż do niego słoiki pokryte pokrywkami.
Krok 17:

W razie potrzeby dodaj wodę do garnka, która powinna sięgać boków puszek, a następnie umieść patelnię na włączonym piecu i zagotuj wodę, a następnie sterylizuj słoiki przez sześć minut.
Krok 18:

Po wyjęciu słoików z patelni szczelnie zamykamy je pokrywkami i przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu z dala od urządzeń grzewczych.
Krok 19:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
marynowana chrupiąca cukinia na zimę w słoikach. Cóż, bardzo prosty przepis na danie z cukinii z marchewką! Miej czas na wykonanie niedrogich preparatów na zimę-pyszna marynowana cukinia w litrowych słoikach! Teraz nadszedł gorący czas na sezonową konserwację dla wszystkich gospodyń domowych, więc spieszą się, aby zrobić niezbędne preparaty - marynowaną delikatną cukinię na nadchodzącą zimę! W zimnych porach roku dania, przekąski i przepisy z cukinii będą niezwykle poszukiwane ze względu na niedobór witamin u wszystkich ludzi. Nie bądź leniwy, aby później zaoszczędzić pieniądze na drogich zimowych warzywach sklepowych! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g


