kiszone ogórki bułgarskie z cebulą na zimę
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
umyj ogórki, osusz, przygotuj słoiki(umyj). Napełnij słoiki ogórkami.
przygotuj marynatę. Aby to zrobić, zagotuj wodę, dodaj do niej wszystkie przyprawy i gotuj przez 3 minuty. Następnie odcedź. Wlej ocet i zalej ogórki marynatą. Następnie sterylizuj słoiki przez 4 minuty i zwiń. Odwróć pokrywki do dołu i pozostaw do ostygnięcia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g