kiszone ogórki bułgarskie z cebulą na zimę

chrupiące ogórki na domowe uczty! W tym przepisie w żadnym wypadku nie dodawaj czosnku, koperku, liści chrzanu, porzeczek itp.
Julia MorozowaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
22 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 7 d

umyj ogórki, osusz, przygotuj słoiki(umyj). Napełnij słoiki ogórkami.
przygotuj marynatę. Aby to zrobić, zagotuj wodę, dodaj do niej wszystkie przyprawy i gotuj przez 3 minuty. Następnie odcedź. Wlej ocet i zalej ogórki marynatą. Następnie sterylizuj słoiki przez 4 minuty i zwiń. Odwróć pokrywki do dołu i pozostaw do ostygnięcia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy