skład / składniki
metoda gotowania
Czysta umyta cukinia ze skórką (odetnij jajnik i wzrost po obu stronach), wytrzyj do sucha ręcznikiem kuchennym, pokrój w koła o grubości około 3 lub 4 milimetrów. Nie polecam cięcia grubszych kółek, ponieważ marynowanie zajmie więcej czasu i nie będą wyglądać tak atrakcyjnie. Umieść cukinię w misce. Oddzielnie rozcieńczyć wodę octem (dla miłośników bardziej kwaśnego smaku dodaj więcej octu, ale nie przesadzaj z nim!), dodaj wszystkie przyprawy zgodnie z przepisem i czosnek z kolendrą (nasiona kolendry z groszkiem należy zmielić - robię to za pomocą wałka do ciasta na drewnianej desce, wtedy mocniej ujawniają swój aromat). Dobrze wymieszaj zawartość łyżką, przenieś do cukinii, delikatnie wymieszaj rękami. Odbywa się to tak, że wszystkie koła są nasycone solanką i nie są uszkodzone podczas mieszania. Następnie przykryj talerzem, dobrze dociśnij i wstaw do lodówki do marynowania przez 1-2 godziny. Marynowaną cukinię można podawać na stole! Cukinia przygotowana zgodnie z tym przepisem będzie dobra jako niezależne danie, jako dodatek do dania głównego i jako przekąska z dowolnym produktem mięsnym jako kanapka. Goście również nie będą się wstydzić tego dania. Pyszne i jednocześnie pięknie zaprojektowane danie przyciągnie uwagę gości i wychodząc, poproszą Cię o przepis na te cudowne cukinie! Jestem pewien, że ten przepis przypadnie Ci do gustu i będziesz go stale przygotowywać tak jak ja! Proszę tych, którzy ugotują cukinię według tego przepisu, aby napisali mi recenzję w wiadomości!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g