marynowane grzyby na zimę na prostej marynacie

przepis na marynowanie piersi w domu. Grzyby dla wielu fanów solonych i marynowanych grzybów są jednym z ulubionych przedstawicieli gatunku. Jeśli zebrałeś te wspaniałe grzyby w lesie lub Udało ci się kupić prawdziwe leśne grzyby od kupców na rynku, z pewnością przydadzą ci się przepisy na ich solenie i marynowanie.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 67 % 2 g
15 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

opłucz grzyby i namocz, a następnie zalej wodą, zagotuj i gotuj przez 5-10 minut. Następnie wodę, cukier, sól i ocet należy połączyć, zagotować, włożyć grzyby, gotować przez 15-20 minut. Włóż grzyby do słoików i zamknij sterylnymi pokrywkami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marynowane grzyby - 26   kcal/100g
  • Świeże grzyby - 16   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy