marynowane grzyby na zimę na prostej marynacie
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
opłucz grzyby i namocz, a następnie zalej wodą, zagotuj i gotuj przez 5-10 minut. Następnie wodę, cukier, sól i ocet należy połączyć, zagotować, włożyć grzyby, gotować przez 15-20 minut. Włóż grzyby do słoików i zamknij sterylnymi pokrywkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marynowane grzyby - 26 kcal/100g
- Świeże grzyby - 16 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g