skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie potrzebne produkty. Ryby nie poddamy obróbce cieplnej, będą prawie surowe, więc potrzebna jest najświeższa ryba. Jeśli masz pewność co do zbiornika, w którym złapałeś rybę, możesz od razu z niej ugotować, ale jeśli nie wiesz, gdzie złapałeś tę rybę, lepiej ją zamrozić, a następnie rozmrozić i rozpocząć gotowanie. Proces zamrażania zabije wszystkie szkodliwe bakterie i mikroorganizmy.
Krok 2:
Jeśli zamroziłeś rybę, aby zachować maksymalną ilość korzyści, musisz ją odpowiednio rozmrozić. Aby to zrobić, natychmiast po zamrażarce umieść rybę w lodówce na 8 godzin, a dopiero potem całkowicie rozmroź w temperaturze pokojowej. Dobrze umyj rybę i osusz. Pokrój na małe kawałki-dosłownie 1 kęs.
Krok 3:
Włóż pokrojone kawałki ryby do miski i wlej ocet. Powinien to być ocet 6-8 %, a nie esencja octowa. Jeśli masz esencję, aby uzyskać pożądany ocet, rozcieńczyć go, biorąc 7 takich samych łyżek wody na 1 łyżkę esencji octowej. Wstaw rybę do lodówki na 30 minut.
Krok 4:
Obierz cebulę i pokrój w średniej wielkości kostkę. O wiele łatwiej obierasz cebulę, jeśli wcześniej namoczysz ją w chłodnej wodzie przez 20 minut.
Krok 5:
Obierz marchewki i pokrój w kostkę. Możesz również zetrzeć go na tarce do koreańskiej marchwi - będzie nawet bardziej autentyczny.
Krok 6:
Połóż posiekaną cebulę i marchewkę na rybie.
Krok 7:
Sól, dodaj kolendrę. Dozwolone jest dodawanie zarówno nasion kolendry, jak i mielonych. Klasyczny przepis nie przewiduje już dodawania żadnych przypraw i przypraw, z wyjątkiem zwykłego ostrego mielonego pieprzu - można go dodać szczyptę. Wszystko wymieszaj.
Krok 8:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Polecam stosowanie bezwonnych olejów roślinnych, najlepiej rafinowanych rodzajów olejów. Doprowadzić olej do wrzenia.
Krok 9:
Napełnij rybę wrzącym olejem i jeszcze raz wymieszaj.
Krok 10:
Heh z sandacza gotowe. Podawaj od razu do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g