Deli z piersi kurczaka
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić balyk z piersi, weź piersi z kurczaka, sól, koniak (możesz wódkę) i przyprawy.
Krok 2:
Dobrze spłucz piersi z kurczaka, usuń filmy, osusz serwetką.
Krok 3:
Z soli, koniaku i przypraw przygotuj mieszankę solenia.
Krok 4:
Zwiń piersi w mieszance, zetrzyj je.
Krok 5:
Przykryj i umieść solone piersi na dolnej półce lodówki na jeden dzień.
Krok 6:
Po upływie czasu spłucz pod zimną wodą.
Krok 7:
Zalej wodą przez 20-30 minut, aby usunąć nadmiar soli. Osuszyć.
Krok 8:
Zawiń w gazę.
Krok 9:
Przeciągnij sznurkiem i zawieś na balkonie w chłodnym czasie lub po prostu włóż do lodówki na dolną półkę na dzień lub dwa.
Krok 10:
Gotowe piersi cienko pokroić i podawać jako przystawkę, robić kanapki.
Deli z piersi to świetna przekąska, dodatek do wędlin na świątecznym stole. Gotowanie nie jest trudne, wynik jest doskonały.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g