Deli z piersi kurczaka

Deli z piersi jest bardzo prosty w przygotowaniu! Świetna przekąska, na pewno gotuję na święta.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 94 % 16 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 0 % 0 g
104 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić balyk z piersi, weź piersi z kurczaka, sól, koniak (możesz wódkę) i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze spłucz piersi z kurczaka, usuń filmy, osusz serwetką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z soli, koniaku i przypraw przygotuj mieszankę solenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zwiń piersi w mieszance, zetrzyj je.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj i umieść solone piersi na dolnej półce lodówki na jeden dzień.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po upływie czasu spłucz pod zimną wodą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zalej wodą przez 20-30 minut, aby usunąć nadmiar soli. Osuszyć.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zawiń w gazę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przeciągnij sznurkiem i zawieś na balkonie w chłodnym czasie lub po prostu włóż do lodówki na dolną półkę na dzień lub dwa.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowe piersi cienko pokroić i podawać jako przystawkę, robić kanapki.

Deli z piersi to świetna przekąska, dodatek do wędlin na świątecznym stole. Gotowanie nie jest trudne, wynik jest doskonały.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy