kapusta Piluska z burakami na zimę

przepis na zrobienie świetnej pigułki z burakami na zimę. Kapusta Pilusca z burakami na zimę-przepis, który można gotować przez cały rok w obecności świeżej kapusty. Częściej taka kapusta jest wytwarzana przez kilka słoików - więc jest smaczniejsza. Zjedz - zróbmy to ponownie, ponieważ teraz świeża kapusta jest zawsze w sprzedaży. Kapusta okazuje się cudowna-chrupiąca, pachnąca, piękna - stanie się prawdziwą ozdobą stołu z przekąskami na każde wakacje, dobra i prosta na obiad z ziemniakami i kotletem. Niezastąpiona w poście.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
29 kcal
IG: 57 / 0 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować przepis na pigułki (peluski), weź mocną, gęstą główkę kapusty, buraki, sól, cukier, ocet, czosnek, liście laurowe i ziarna pieprzu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw przygotuj marynatę, ponieważ będzie potrzebny schłodzony. Dodaj sól, cukier, przyprawy do wody, a na koniec wlej ocet, gotuj mieszaninę przez minutę i wyłącz kuchenkę, pozwól jej ostygnąć, gdy będziesz robić kapustę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz buraki-lepiej wziąć średniej wielkości warzywa korzeniowe, słodkie i gęste. Pokrój buraki na kostki lub talerze, jak chcesz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz kapustę z okrywowych i zielonych liści i pokrój w kwadraty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W czystych słoikach (nie trzeba ich sterylizować) ułóż kawałki kapusty, buraki warstwami, dodaj czosnek pokrojony w płatki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Napełnij zawartość słoików marynatą i umieść w chłodnym miejscu. Możesz spróbować po kilku dniach (w zależności od wielkości pokrojonej kapusty), ale bardziej niezawodny po tygodniu: kapusta jest marynowana, nasycona aromatem liścia laurowego, czosnku, nabierze przyjemnego liliowo-różowego koloru.

kapusta Piluska z burakami na zimę-kto jej nie lubi?

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy