skład / składniki
metoda gotowania
1. Mój biały Kupidyn pod bieżącą wodą. Następnie oczyść łuski. Pozbycie się łusek nie jest trudne, pomoże w tym zwykły nóż lub inne specjalne urządzenia. Wytnij brzuch ryby, dokładnie wyczyść wnętrze.
2. Ponownie umyj rybę. Za pomocą ostrego noża wykonujemy poprzeczne nie głębokie nacięcie w pobliżu głowy. Wykonujemy kolejne cięcie wzdłuż grzbietu. A teraz podnieś krawędź skóry i użyj szczypiec, aby usunąć ją z tuszy. Tę samą manipulację wykonujemy po drugiej stronie tuszy.
3. Odetnij płetwy nożyczkami lub nożem. Bardzo ostrożnie pokrój filet. Następnie kroimy go w małe kostki. Pozostały szkielet ryby z głową można wpuścić do ucha, dlaczego dobro znika.
4. Obieramy marchewki, myjemy. Następnie pocieramy go koreańską tarką do warzyw. Obierz czosnek z łuski, przepuść przez prasę. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie.
5. Wlej olej roślinny na patelnię, wyślij patelnię na średni ogień. Na rozgrzanym oleju smażyć cebulę na złoty kolor. W tym procesie mieszamy.
6. W misce układamy filety Kupidyna, marchewkę, czosnek i smażoną cebulę. Wlać sos sojowy i ocet. Przyprawiamy sałatkę czerwonym i czarnym pieprzem, smakujemy solą, a następnie dodajemy do smaku.
7. Dokładnie wymieszaj składniki. Wkładamy heh do półlitrowych słoików, zamykamy pokrywkami. Wysyłamy do lodówki na noc.
po określonym czasie danie jest gotowe. Możesz podawać na stole i traktować krewnych i bliskich.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Biały Kupidyn - 134 kcal/100g