heh z białego Kupidyna

Przygotuj pikantną sałatkę z rybą! To wcale nie jest trudne! He z białego Kupidyna spodoba się miłośnikom kuchni koreańskiej i nie tylko. Sałatka jest pikantna, umiarkowanie ostra. Nawiasem mówiąc, ostrość można dostosować do własnych upodobań. Składniki są odpowiednio mielone, a następnie mieszane i marynowane. Przepis zaleca marynowanie przez 8-10 godzin (pozostaw na noc). Ale możesz zostawić go na krótszy czas, ale co najmniej 3 godziny. Na szkielecie ryby pozostaje jeszcze mięso, płetwa ogonowa i głowa, więc jeśli chcesz, możesz ugotować z niego bardzo smaczne ucho.
PollyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 12 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 22 % 5 g
117 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 11 h

1. Mój biały Kupidyn pod bieżącą wodą. Następnie oczyść łuski. Pozbycie się łusek nie jest trudne, pomoże w tym zwykły nóż lub inne specjalne urządzenia. Wytnij brzuch ryby, dokładnie wyczyść wnętrze.

2. Ponownie umyj rybę. Za pomocą ostrego noża wykonujemy poprzeczne nie głębokie nacięcie w pobliżu głowy. Wykonujemy kolejne cięcie wzdłuż grzbietu. A teraz podnieś krawędź skóry i użyj szczypiec, aby usunąć ją z tuszy. Tę samą manipulację wykonujemy po drugiej stronie tuszy.

3. Odetnij płetwy nożyczkami lub nożem. Bardzo ostrożnie pokrój filet. Następnie kroimy go w małe kostki. Pozostały szkielet ryby z głową można wpuścić do ucha, dlaczego dobro znika.

4. Obieramy marchewki, myjemy. Następnie pocieramy go koreańską tarką do warzyw. Obierz czosnek z łuski, przepuść przez prasę. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie.

5. Wlej olej roślinny na patelnię, wyślij patelnię na średni ogień. Na rozgrzanym oleju smażyć cebulę na złoty kolor. W tym procesie mieszamy.

6. W misce układamy filety Kupidyna, marchewkę, czosnek i smażoną cebulę. Wlać sos sojowy i ocet. Przyprawiamy sałatkę czerwonym i czarnym pieprzem, smakujemy solą, a następnie dodajemy do smaku.

7. Dokładnie wymieszaj składniki. Wkładamy heh do półlitrowych słoików, zamykamy pokrywkami. Wysyłamy do lodówki na noc.

po określonym czasie danie jest gotowe. Możesz podawać na stole i traktować krewnych i bliskich.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Biały Kupidyn - 134   kcal/100g

Podobne przepisy