skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 10 minut.
Krok 2:
Posiekaj wszystkie warzywa w cienkie paski, obierz ogórek z nasion.
Krok 3:
Z chili usuń nasiona i pokrój w cienkie pierścienie.
Krok 4:
Przygotuj sos: wymieszaj olej, sos sojowy, sok z limonki, miód, skórkę z limonki.
Krok 5:
Odcedź funchozę i spłucz zimną wodą, wrzuć do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć.Umieść warzywa na głębokim talerzu.
Krok 6:
Dodaj gotową funchozę.
Krok 7:
Dodaj sos i sezam, dokładnie wymieszaj. Odstawić na 10 minut, aby warzywa i Funchoza były nasączone sosem.
Krok 8:
Włóż do porcjowanych talerzy i posyp ostrą papryką na wierzchu.
zalej Funchozę wrzącą wodą przez 10 minut.
posiekaj wszystkie warzywa w cienkie paski, obierz ogórek z nasion.
z chili usuń nasiona i pokrój w cienkie pierścienie..
przygotuj sos: wymieszaj olej, sos sojowy, sok z limonki, miód, skórkę z limonki.
odcedź funchozę i spłucz zimną wodą, wrzuć do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć.
umieść warzywa na głębokim talerzu.
Dodaj gotową funchozę.
dodaj sos i sezam, dokładnie wymieszaj.
odstaw na 10 minut, aby warzywa i Funchoza były nasączone sosem.
ułóż na porcjowanych talerzach i posyp ostrą papryką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal / 100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Skórka - 97 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal / 100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Makaron Szklany - 351 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g