Funchoza ze świeżymi warzywami w stylu koreańskim

Funchoza z warzywami to łatwa sałatka warzywna. Szybko i łatwo! Funchoza z warzywami to lekka sałatka warzywna. Sałatka jest obfita, ale lekkostrawna. Sałatka jest bardzo atrakcyjna, jasne soczyste kolory, świeży smak i aromat. Przydatne i bardzo łatwe do przygotowania. Funchoza to wermiszel fasolowy, nie ma jasnego smaku, ale dobrze wchłania aromaty sosu i innych składników. Wermiszel zawiera witaminę B, wapń, błonnik, potas, fosfor i żelazo. Tradycyjne danie w Korei, Japonii, Indiach i Wietnamie. Dla zdrowej diety.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 12 % 3 g
węglowodany 85 % 22 g
109 kcal
IG: 41 / 55 / 5

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 10 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj wszystkie warzywa w cienkie paski, obierz ogórek z nasion.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z chili usuń nasiona i pokrój w cienkie pierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj sos: wymieszaj olej, sos sojowy, sok z limonki, miód, skórkę z limonki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Odcedź funchozę i spłucz zimną wodą, wrzuć do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć.Umieść warzywa na głębokim talerzu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj gotową funchozę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj sos i sezam, dokładnie wymieszaj. Odstawić na 10 minut, aby warzywa i Funchoza były nasączone sosem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż do porcjowanych talerzy i posyp ostrą papryką na wierzchu.

zalej Funchozę wrzącą wodą przez 10 minut.
posiekaj wszystkie warzywa w cienkie paski, obierz ogórek z nasion.
z chili usuń nasiona i pokrój w cienkie pierścienie..
przygotuj sos: wymieszaj olej, sos sojowy, sok z limonki, miód, skórkę z limonki.
odcedź funchozę i spłucz zimną wodą, wrzuć do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć.
umieść warzywa na głębokim talerzu.
Dodaj gotową funchozę.
dodaj sos i sezam, dokładnie wymieszaj.
odstaw na 10 minut, aby warzywa i Funchoza były nasączone sosem.
ułóż na porcjowanych talerzach i posyp ostrą papryką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal / 100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Skórka - 97   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal / 100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Makaron Szklany - 351   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy