pomidory w puszkach z pietruszką cebula papryka
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1) w słoiku, który został wcześniej umyty sodą oczyszczoną, włóż cebulę, pietruszkę, paprykę, gorzką paprykę, czosnek, liść laurowy, a następnie mocno ułóż pomidory, ponownie naprzemiennie z cebulą, pietruszką i papryką.
2) wlać wrzącą wodę i odstawić na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy solankę, dodajemy cukier i sól do wrzącej wody, a następnie odstawiamy i dodajemy ocet.
3) spuść wodę ze słoika i napełnij solanką, zwiń pokrywkę i odwróć słoik owinięty kocem na jeden dzień.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g