pomidory w puszkach z pietruszką cebula papryka

składniki są obliczane H 3x litrowy słoik.
Inna RiabchenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
21 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1) w słoiku, który został wcześniej umyty sodą oczyszczoną, włóż cebulę, pietruszkę, paprykę, gorzką paprykę, czosnek, liść laurowy, a następnie mocno ułóż pomidory, ponownie naprzemiennie z cebulą, pietruszką i papryką.

2) wlać wrzącą wodę i odstawić na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy solankę, dodajemy cukier i sól do wrzącej wody, a następnie odstawiamy i dodajemy ocet.

3) spuść wodę ze słoika i napełnij solanką, zwiń pokrywkę i odwróć słoik owinięty kocem na jeden dzień.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy