marynowane pomidory z ogórkami bez octu i sterylizacji

unikalne przygotowanie i najsmaczniejsza konserwacja! Idealny przepis na przygotowanie pachnących słodkich marynowanych pomidorów i różnych ogórków na zimę bez octu i długiego procesu sterylizacji, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 90 % 9 g
43 kcal
IG: 44 / 0 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne marynowane pomidory i różne ogórki, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż wymaganą ilość obranych pomidorów do sterylnego słoika, z którego wcześniej usunięto łodygi.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zagotuj wymaganą ilość wody w rondlu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej wrzącą wodę do słoika z pomidorami na samą górę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj słoik pomidorów sterylną pokrywką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż umyte ogórki i pomidory bez łodyg do sterylnego słoika.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Napełnij słoik warzyw wrzącą wodą do samej góry.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przykryj słoik pomidorami i ogórkami sterylną pokrywką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej trochę schłodzonej wody ze słoików na patelnię.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Umieść garnek z wodą na wysokim ogniu kuchenki i zagotuj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ponownie napełnij słoiki z warzywami gotowaną wrzącą wodą.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrywamy słoiki pokrywkami i odstawiamy na piętnaście do dwudziestu minut, aby ostygły.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po upływie czasu spuszczamy wodę ze słoików z warzywami.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Zagotuj garnek z dwoma litrami wody do marynaty na kuchence i wlej do niego trzy łyżki soli, a następnie sześć łyżek cukru i wymieszaj.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj dwie trzecie łyżeczki kwasu cytrynowego do rondla i ponownie wymieszaj.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Do każdego słoika wkładamy sześć groszków ziela angielskiego, trzy goździki i jedną trzecią laski cynamonu.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Do każdego słoika wkładamy trzy liście laurowe, sześć ziaren czarnego pieprzu i chili do smaku.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Wlej gorącą marynatę na samą górę słoików z warzywami.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Szczelnie zamykamy słoiki z warzywami gotowanymi sterylnymi pokrywkami.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Odwróć puszki i umieść na pokrywkach, sprawdź szczelność, a następnie przykryj górę ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygnie.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Słoiki z gotowanymi marynowanymi warzywami są przechowywane w domu w suchym i ciemnym miejscu z dala od urządzeń grzewczych. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

słodkie pomidory na zimę bez sterylizacji bez octu! Cóż, bardzo prosty przepis na przygotowanie i konserwację na zimę-polizasz palce! Bez żrącego octu i bez sterylizacji można zrobić zaskakująco słodkie marynowane pomidory na surową zimę! Polecam ten sprawdzony i prosty przepis każdemu, kto nie ma wystarczająco dużo czasu! Tak słodkie, aromatyczne marynowane pomidory są przygotowywane na zimę z kwasem cytrynowym szybko, bez octu i bez długiego procesu sterylizacji. Uwielbiane przez wielu pomidory to niezbędne preparaty i najsmaczniejsza konserwacja na zimę, idealna do każdego pierwszego lub drugiego dania. Wypróbuj te pomidory w puszkach, aby uzyskać ogromną Rozkosz! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy