skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować pyszne marynowane pomidory i różne ogórki, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.
Krok 2:

Włóż wymaganą ilość obranych pomidorów do sterylnego słoika, z którego wcześniej usunięto łodygi.
Krok 3:

Zagotuj wymaganą ilość wody w rondlu.
Krok 4:

Wlej wrzącą wodę do słoika z pomidorami na samą górę.
Krok 5:

Przykryj słoik pomidorów sterylną pokrywką.
Krok 6:

Włóż umyte ogórki i pomidory bez łodyg do sterylnego słoika.
Krok 7:

Napełnij słoik warzyw wrzącą wodą do samej góry.
Krok 8:

Przykryj słoik pomidorami i ogórkami sterylną pokrywką.
Krok 9:

Wlej trochę schłodzonej wody ze słoików na patelnię.
Krok 10:

Umieść garnek z wodą na wysokim ogniu kuchenki i zagotuj.
Krok 11:

Ponownie napełnij słoiki z warzywami gotowaną wrzącą wodą.
Krok 12:

Pokrywamy słoiki pokrywkami i odstawiamy na piętnaście do dwudziestu minut, aby ostygły.
Krok 13:

Po upływie czasu spuszczamy wodę ze słoików z warzywami.
Krok 14:

Zagotuj garnek z dwoma litrami wody do marynaty na kuchence i wlej do niego trzy łyżki soli, a następnie sześć łyżek cukru i wymieszaj.
Krok 15:

Dodaj dwie trzecie łyżeczki kwasu cytrynowego do rondla i ponownie wymieszaj.
Krok 16:

Do każdego słoika wkładamy sześć groszków ziela angielskiego, trzy goździki i jedną trzecią laski cynamonu.
Krok 17:

Do każdego słoika wkładamy trzy liście laurowe, sześć ziaren czarnego pieprzu i chili do smaku.
Krok 18:

Wlej gorącą marynatę na samą górę słoików z warzywami.
Krok 19:

Szczelnie zamykamy słoiki z warzywami gotowanymi sterylnymi pokrywkami.
Krok 20:

Odwróć puszki i umieść na pokrywkach, sprawdź szczelność, a następnie przykryj górę ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygnie.
Krok 21:

Słoiki z gotowanymi marynowanymi warzywami są przechowywane w domu w suchym i ciemnym miejscu z dala od urządzeń grzewczych. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
słodkie pomidory na zimę bez sterylizacji bez octu! Cóż, bardzo prosty przepis na przygotowanie i konserwację na zimę-polizasz palce! Bez żrącego octu i bez sterylizacji można zrobić zaskakująco słodkie marynowane pomidory na surową zimę! Polecam ten sprawdzony i prosty przepis każdemu, kto nie ma wystarczająco dużo czasu! Tak słodkie, aromatyczne marynowane pomidory są przygotowywane na zimę z kwasem cytrynowym szybko, bez octu i bez długiego procesu sterylizacji. Uwielbiane przez wielu pomidory to niezbędne preparaty i najsmaczniejsza konserwacja na zimę, idealna do każdego pierwszego lub drugiego dania. Wypróbuj te pomidory w puszkach, aby uzyskać ogromną Rozkosz! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g


