marynowana Dynia

pikantna sałatka dla miłośników koreańskich marynat! Miłośnicy marynat doskonale nadają się do marynowania w stylu koreańskim. To oryginalne, bardzo zdrowe, smaczne i łatwe do przygotowania danie. Moja rodzina i znajomi bardzo to lubili, mam nadzieję, że wam się spodoba!
NusjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 93 % 13 g
55 kcal
IG: 23 / 0 / 77

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h

zetrzyj na grubej tarce (surowej!) Dynia po uprzednim oczyszczeniu. Cebulę drobno posiekać, & nbsp;smażyć na złoty kolor. Wymieszaj dynię i cebulę, dodaj tam miód, drobno posiekany czosnek, ocet, sól, przyprawy, ponownie wymieszaj, naciśnij (położyłem plastikową pokrywkę na wierzchu i umieściłem słoik z konserwacją) i wstaw do lodówki na cztery godziny. Po upływie czterech godzin wyjmij marynatę, wymieszaj, włóż do słoików i przechowuj w lodówce (lub natychmiast zjedz).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy