marynowana Dynia
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
zetrzyj na grubej tarce (surowej!) Dynia po uprzednim oczyszczeniu. Cebulę drobno posiekać, & nbsp;smażyć na złoty kolor. Wymieszaj dynię i cebulę, dodaj tam miód, drobno posiekany czosnek, ocet, sól, przyprawy, ponownie wymieszaj, naciśnij (położyłem plastikową pokrywkę na wierzchu i umieściłem słoik z konserwacją) i wstaw do lodówki na cztery godziny. Po upływie czterech godzin wyjmij marynatę, wymieszaj, włóż do słoików i przechowuj w lodówce (lub natychmiast zjedz).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g