marynowana ryba
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
czyścimy rybę, rąbamy jej głowę, patroszymy, myjemy. Następnie tuszę kroimy w poprzek na kawałki o grubości 3 centymetrów.(Najlepiej kawałki nie większe niż 50-70 g grube kawałki są marynowane dłużej.) Następnie te kawałki przecinamy wzdłuż kręgosłupa. Niech kości pozostaną, podczas gotowania staną się miękkie.
posyp rybę przyprawami i solą.
pokrój cebulę na półpierścienie,posiekaj marchewkę (mam tarkę do koreańskich sałatek), dodaj pieprz, goździki , lavrushkę i wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Karp pieczony - 196 kcal/100g
- Karp gotowany - 102 kcal/100g
- Karp świeży - 112 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g