marynowana ryba

lubisz marynowane potrawy? To jest danie dla Ciebie, niezwykły smak. Smakowity. Miłośnicy ryb to danie po prostu zachwyci
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 100 % 99 g
węglowodany 0 % 0 g
862 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

czyścimy rybę, rąbamy jej głowę, patroszymy, myjemy. Następnie tuszę kroimy w poprzek na kawałki o grubości 3 centymetrów.(Najlepiej kawałki nie większe niż 50-70 g grube kawałki są marynowane dłużej.) Następnie te kawałki przecinamy wzdłuż kręgosłupa. Niech kości pozostaną, podczas gotowania staną się miękkie.

posyp rybę przyprawami i solą.

pokrój cebulę na półpierścienie,posiekaj marchewkę (mam tarkę do koreańskich sałatek), dodaj pieprz, goździki , lavrushkę i wymieszaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Karp pieczony - 196   kcal/100g
  • Karp gotowany - 102   kcal/100g
  • Karp świeży - 112   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy