ostra papryka marynowana z przyprawami i octem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
dokładnie spłucz pieprz, posortuj.
umyj czosnek, obierz i pokrój na pół.
podpalamy garnek z wodą, do którego po zagotowaniu wody dodajemy ocet, olej, sól i przyprawy. Gotujemy powstałą mieszaninę przez 10 minut.
włóż czosnek, ostrą paprykę do czystych, wysterylizowanych słoików i wlej wszystko na samą szyję mieszanką octu.
papryka jest w pełni gotowa do spożycia za około tydzień.
najlepiej przechowywać słoiki z dala od światła słonecznego w chłodnym miejscu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g