kiszone ogórki z keczupem, octem i chrzanem na zimę

takie ogórki z keczupem są bardzo smaczne i niezwykłe. Niesamowity smak!
ElliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
19 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 40 min

opłucz ogórki, odcinając cały nadmiar. Napełnij zimną wodą przez 3-5 godzin, zmieniając ją na nową raz na godzinę.
do 3-litrowego słoika (sterylizuj!) rozłóż połowę zieleni, chrzan w plasterkach, pieprz.
następnie mocno wkładamy ogórki do słoika, przenosząc je z pozostałymi ziołami.

wlej wrzącą wodę do słoika i pozostaw na 15-20 minut na stole, przykrywając go pokrywką.

następnie spuść schłodzoną wodę; ogórki po raz drugi zalej wrzącą wodą, ponownie pozostaw na 15-20 minut.

teraz spuść wodę ze słoika do małego rondla, wlej do niego cukier i sól, dodaj keczup i gotuj przez kilka sekund.

wlej solankę do słoika z ogórkami,wlej & nbsp;ocet i zwiń metalową pokrywką.

zawiń słoik ogórków & nbsp;aż całkowicie ostygnie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Korzeń chrzanu - 59   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy