skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Sterylizujemy słoiki.
Krok 2:
Pieprz jest bardzo dobry do mycia.
Krok 3:
Obierz i pokrój na ćwiartki lub kawałki, jak chcesz.
Krok 4:
Przygotuj marynatę: wlej olej roślinny do miski lub rondla, dodaj cukier, sól i ocet 9 % . NIE DODAJEMY WODY ! / Pieprz podczas gotowania wydziela go bardzo dużo i nie trzeba go dodatkowo uzupełniać /. * Nie lubię bardzo słonych i pikantnych, którzy lubią-włóż teraz sól i przyprawy do smaku .
Krok 5:
Gotuj paprykę w marynacie w małych porcjach / 100-150 g / 5-7 minut. Ugotowali jedną porcję-włożyli do wysterylizowanego słoika i przykryli pokrywką.
Krok 6:
I tak dalej, aż wszystkie słoiki się zapełnią. / Dostałem 7 sztuk po 0,5 l. / napełniamy słoiki mocno ubijając paprykę .
Krok 7:
Następnie wlej marynatę do słoików i zwiń pokrywki.
Krok 8:
Toczymy się po stole / dla lepszego rozprowadzenia marynaty / i odwracając pokrywkę w dół, przykrywamy " futrem ". Pozostaw do całkowitego ostygnięcia i zabierz do przechowywania w chłodne miejsce.
smak papryki jest słodko-kwaśny, delikatny i jasny smak. Na stronie jest wiele podobnych przepisów, ale mój różni się od wszystkich brakiem wody w marynacie .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g