słodka marynowana papryka bez sterylizacji

smak jest boski, a marynata jest całkowicie bez wody! Ze wszystkich preparatów na zimę wyróżniłbym przepis na marynowaną paprykę. Smak pachnący, umiarkowanie ostry, słodkawy. Ten przedmiot nie pozostawia nikogo obojętnym.Zjada się bardzo szybko i przede wszystkim. Spróbuj, nie będziesz już chciał gotować inaczej !
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 29 % 5 g
węglowodany 65 % 11 g
89 kcal
IG: 45 / 0 / 55

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Sterylizujemy słoiki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pieprz jest bardzo dobry do mycia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz i pokrój na ćwiartki lub kawałki, jak chcesz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj marynatę: wlej olej roślinny do miski lub rondla, dodaj cukier, sól i ocet 9 % . NIE DODAJEMY WODY ! / Pieprz podczas gotowania wydziela go bardzo dużo i nie trzeba go dodatkowo uzupełniać /. * Nie lubię bardzo słonych i pikantnych, którzy lubią-włóż teraz sól i przyprawy do smaku .

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuj paprykę w marynacie w małych porcjach / 100-150 g / 5-7 minut. Ugotowali jedną porcję-włożyli do wysterylizowanego słoika i przykryli pokrywką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I tak dalej, aż wszystkie słoiki się zapełnią. / Dostałem 7 sztuk po 0,5 l. / napełniamy słoiki mocno ubijając paprykę .

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie wlej marynatę do słoików i zwiń pokrywki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Toczymy się po stole / dla lepszego rozprowadzenia marynaty / i odwracając pokrywkę w dół, przykrywamy " futrem ". Pozostaw do całkowitego ostygnięcia i zabierz do przechowywania w chłodne miejsce.

smak papryki jest słodko-kwaśny, delikatny i jasny smak. Na stronie jest wiele podobnych przepisów, ale mój różni się od wszystkich brakiem wody w marynacie .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy