skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić mięso w chlebie pita? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Mięso należy przepuścić przez maszynę do mięsa i zamienić w mięso mielone. Użyję wieprzowiny, ale można ją zastąpić dowolnym innym rodzajem mięsa lub wędliną. Jeśli nie ma maszynki do mięsa, mięso można drobno posiekać. Do sosu wymieszaj majonez z keczupem.
Krok 2:
Obierz cebulę, opłucz w zimnej wodzie i drobno posiekaj. Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię, smaż posiekaną cebulę przez minutę. Następnie dodaj mięso mielone na patelnię i smaż wszystko razem, aż mięso mielone będzie gotowe. Zajmie to 15-20 minut. Podczas smażenia mięso mielone lekko posolić i posypać mielonym pieprzem lub dowolnymi przyprawami według własnego gustu.
Krok 3:
Pokrój chleb pita na kawałki, około 30 * 30 cm. Włóż farsz z mięsa mielonego.
Krok 4:
Posyp startym serem i dodaj trochę posiekanych ziół.
Krok 5:
Podwiń krawędzie i zwiń. Więc zawiń cały chleb pita.
Krok 6:
Usmaż każdy chleb pita z obu stron. Możesz smażyć na suchej patelni, aby uzyskać skórkę, lub możesz dodać trochę oleju roślinnego, aby zewnętrzna warstwa stała się nieco bardziej soczysta.
Krok 7:
Usmaż wszystkie pita i podawaj na gorąco! Smacznego!
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
jak wybrać odpowiedni chleb pita? Przede wszystkim spójrz na datę produkcji na opakowaniu. Nie bierz przeterminowanych wypieków. Świeży chleb pita powinien mieć przyjemny zapach. Przyjrzyj się uważnie, aby nie było na nim plam i śladów pleśni.
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g