skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Usuń skórę z piersi, ostrożnie oddziel ją od kości fileta. Możesz oczywiście od razu kupić filet, ale miałem już pierś ze skórą.
Krok 2:
Pokrój filety ukośnie na cienkie talerze. Lepiej jest trochę zamrozić pierś, kawałki okażą się gładsze. Ale niekoniecznie.
Krok 3:
Lekko ubij, sól, pieprz. Nic dziwnego, że wszystkie kawałki mają różne rozmiary.
Krok 4:
Rozłóż trochę musztardy.
Krok 5:
Pokrój korniszony na 4 części.
Krok 6:
Ułóż plasterki korniszonu na musztardzie.
Krok 7:
Owinąć rolką, trzymając wykałaczkę razem.
Krok 8:
Zajmijmy się przygotowaniem sosu. Gotuj wino przez 3 minuty, aby odparować alkohol, pozostawiając tylko aromat.
Krok 9:
Wlej śmietanę lub śmietanę.
Krok 10:
Rozłóż całą pozostałą musztardę. Wymieszać.
Krok 11:
Dodaj sos sojowy, cukier. Doprowadzić do wrzenia, pozostawić na małym ogniu, mieszając.
Krok 12:
Smażyć bułki na gorącej patelni w oleju roślinnym na złoty kolor.
Krok 13:
Włóż bułki do sosu, po wyjęciu wykałaczek. Pozostaw na 5-10 minut na małym ogniu.
Krok 14:
Idealnym dodatkiem do bułek są puree ziemniaczane.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Korniszony - 28 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g