skład / składniki
metoda gotowania
1. Ryż rozprowadzamy na sicie, myjemy pod bieżącą wodą. Myję, aż woda nie będzie biała, ale przezroczysta. Następnie zmiel ten sam ryż w robocie kuchennym lub za pomocą blendera. Uzyskaną masę przepuszczamy przez sito z małymi otworami. Masa powinna być w 100% jednorodna, bez jednej grudki.
2. Rozłóż masę na głębokim talerzu, dodaj sól, wlej wrzącą wodę w małych porcjach. Ostatecznie ciasto powinno mieć luźną konsystencję. Przykryj miskę folią spożywczą, zrób w niej dziurę nożem. Ciasto wysyłamy do kuchenki mikrofalowej na 2 minuty. Następnie wyjmij, wymieszaj. Następnie ponownie podgrzej w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty.
3. Cóż, teraz rozwałkuj ciasto, posmaruj małe ręce, uformuj z niego kiełbaski o długości 10 centymetrów. Ciasto jest gładkie, dobrze się rozciąga. Aby praca była wygodniejsza, możesz nasmarować ręce olejem roślinnym.
4. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia. Rozprowadzamy sardele w wodzie, tutaj również dodajemy pokruszoną płytkę wodorostów. Doprowadź płyn do wrzenia, nie zamykaj rondla pokrywką.
5. Po 15 minutach usuwamy glony i sardele łyżką cedzakową. Wlej kochukarę i cukier do miski, dodaj pastę Kochhujan. Wymieszaj powstały sos.
6. Włóż garetok do bulionu, a następnie wyślij sos za paluszkami ryżowymi. Doprowadzić zawartość do wrzenia, delikatnie wymieszać.
7. Gotuj, aż garetok zmięknie, a sos będzie błyszczący i gęsty. Jeśli nawet po 12 minutach konsystencja garetok nie jest wystarczająco miękka, możesz dodać trochę więcej wody i poczekać, aż garetok będzie w pełni gotowy.
podczas serwowania posyp naczynie posiekaną zieloną cebulą i polej kwaśną śmietaną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal / 100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Glony - 25 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal / 100g