ryż do sushi w powolnej kuchence

odpowiedni ryż do sushi w powolnej kuchence: prosty i szybki. Wiele osób uwielbia sushi i często odwiedza restauracje lub zamawia sushi w domu. Ale okazuje się, że sushi można przygotować w domu. Nie jest to wcale trudne ani czasochłonne i finansowe, zwłaszcza jeśli ryż do sushi jest gotowany za pomocą multicookera.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 91 % 32 g
145 kcal
IG: 0 / 90 / 10

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

przygotowanie składników. Ryż należy przyjmować z okrągłego ziarna lub specjalnego do sushi. Długie ziarna i gotowane na parze do sushi nie są odpowiednie. Ryż dokładnie spłukujemy, aż woda będzie czysta. Następnie wlej ryż wymaganą ilością wody i umieść w programie "ryż" lub "kasza gryczana" w powolnej kuchence na 20 minut, w zależności od firmy urządzenia i dostępności programów. W tym czasie ryż powinien się zagotować, ciecz odparuje. Przygotuj sos ryżowy: wymieszaj cukier, sól z octem ryżowym, aż się rozpuści. Włóż ryż do miski. Wlej sos do ryżu i delikatnie wymieszaj drewnianą szpatułką, aby nie mieszać ryżu w owsiankę. Ryż powinien być lepki, ale nie papkowaty. Ryż do sushi jest gotowy. Możesz przejść do nadziewania i formowania sushi.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Okrągły ryż - 330   kcal/100g

Podobne przepisy