gorące kanapki z serem i kiełbasą w kuchence mikrofalowej

przepis na szybką, satysfakcjonującą i pyszną przekąskę! Gorące kanapki w kuchence mikrofalowej to tylko ratunek! Chociaż to jedzenie to także objadanie się! Jesteś głodny tak bardzo, a pod ręką masz przynajmniej niektóre produkty, możesz szybko przygotować takie danie w bardzo krótkim czasie. Cóż, możesz jeść jeszcze szybciej! Myślę, że ten przepis kulinarny jest znany wielu osobom. Pytanie tylko w odmianach zamiast kiełbasy można umieścić kurczaka, gotowane mięso itp. zamiast pomidora-marynowane lub świeże ogórki.
RianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 9 g
tłuszcze 35 % 13 g
węglowodany 41 % 15 g
210 kcal
IG: 13 / 0 / 87

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
więc słowiki nie karmią bajkami, zaczynajmy? Najpierw pokrój wszystkie składniki. Z reguły w lodówce jest wiele rzeczy) pokrój Bochenek na grube plastry. Kiełbasę w plasterkach, a dla wygody można też w słomkach. Trzy sery na grubej tarce. Pomidory kroimy w cienkie plasterki. Rozbieramy zielenie na gałązki. Ubij 2 jajka, sól i pieprz, zanurz w nich każdy kawałek bochenka i usmaż na patelni.

po ich schłodzeniu kładziemy na nich majonez, a następnie warstwę pomidora, na której kładziemy kiełbasę. Następnie połóż posiekaną paprykę, posmaruj majonezem i posyp tartym serem. Wkładamy to wszystko do kuchenki mikrofalowej na 2-3 minuty. następnie na gorącej kanapce połóż starte jajko na twardo. Możesz wcześniej włożyć trochę majonezu do jajek. Jako osobne drugie danie jest uzyskiwane. Nie będziesz chciał jeść nic więcej. Dobre na śniadanie, na lunch - jako drugie, a także na obiad. Zapomniałem-udekoruj kanapkę zieleniną, zdrową, smaczną i piękną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal / 100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal / 100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal / 100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal / 100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy