skład / składniki
metoda gotowania
kulinarny przepis na tę sałatkę zasugerował mi mój przyjaciel. Dziwne połączenie śledzia z selerem, ale dla większej niezwykłości do sałatki dodaje się kwaśne jabłko. Nie odrzucaj od razu takiego jedzenia, ponieważ kończy się to najsmaczniejszą sałatką! Dla siebie przygotowuję tę niezwykłą sałatkę na śniadanie w ciągu kilku minut. Polecam wszystkim zwolennikom prawidłowego odżywiania wziąć pod uwagę kulinarny przepis na sałatkę. Przygotuj sałatkę śledziową z selerem, a twoi goście będą mile zaskoczeni. Lekko solone śledzie kroimy i oddzielamy miąższ od kości. Powstały filet kroimy na małe kawałki. Pokrój łodygi selera (5 sztuk) w cienkie paski. Jabłko obrać i wydrążyć, a następnie pokroić w plastry. Do tej sałatki idealne jest jabłko Antona. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki, dopraw niskotłuszczową śmietaną i solą do smaku. Sałatka śledziowa z selerem jest gotowa, układamy na talerzach, posypujemy żurawiną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal / 100g