skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ciekawy przepis kulinarny, który być może można przypisać zarówno amerykańskiej, jak i każdej innej kuchni świata ze względu na swoją wszechstronność, prostotę, chcę zwrócić uwagę. Nawiasem mówiąc, aby przygotować sałatkę, można ją przygotować zarówno jako codzienny posiłek, jak i na świąteczny stół, będziesz potrzebować fasoli w puszkach lub gotowanej. Wkładam go do naczynia, kroję szynkę w drobną kostkę, dodaję do fasoli. Wstępnie umyte i wysuszone warzywa (ogórek, papryka) staram się pokroić w kostkę tej samej wielkości co szynka. W majonezie, używanym jako sos do pikantności, możesz dodać zmiażdżony czosnek. Mieszam składniki sałatki z majonezem i posypuję sałatkę krakersami. Można je przygotować samodzielnie, susząc kromki chleba w piekarniku z dodatkiem aromatycznych ziół. Sałatka z krakersami i fasolą będzie przyjemna do jedzenia, jeśli krakersy zostaną dodane na samym końcu, w przeciwnym razie wchłoną wilgoć i nie będą apetycznie chrupiące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal / 100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g