skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw przygotujemy i zmierzymy wszystkie produkty. Warzywa należy umyć.
Krok 2:
Teraz zajmijmy się makaronem. Aby go przygotować, musisz zagotować wodę i wlać makaron w dużej misce z wrzącą wodą, aby był zanurzony w płynie. Pozostaw makaron na 7-10 minut, dokładny czas jest wskazany na opakowaniu. Lepiej zostawić ją trochę niedogotowaną niż rozgotowaną, więc wyjmij ją trochę wcześniej.
Krok 3:
Wymieszaj wszystkie składniki sosu. Tutaj możesz bawić się smakiem, dodawać lub usuwać przyprawy, zmniejszać lub zwiększać ilość octu i oleju. Wziąłem czosnek w proszku lub możesz wziąć świeży czosnek. Istnieją przepisy z imbirem i miodem. Kolendrę zawsze lepiej dodawać, nadaje potrawie niepowtarzalny Koreański smak. I możesz kupić gotową mieszankę przypraw do koreańskiej marchwi, będą już wszystkie niezbędne składniki.
Krok 4:
Warzywa na funchozę będą wyglądać piękniej pokrojone na specjalnej tarce do koreańskiej marchwi. Zacznijmy od marchewki.
Krok 5:
Następnie następuje ogórek.
Krok 6:
Pokrój pieprz w małe paski, Tarka nie jest dla niego odpowiednia.
Krok 7:
Wróć do makaronu. Należy go wyrzucić na durszlak lub sito i spłukać zimną wodą. Niech wreszcie spłynie.
Krok 8:
Przenieś gotowy makaron do miski. Ponieważ nitki makaronu są bardzo długie, zaleca się ich trochę przeciąć nożyczkami.
Krok 9:
Połącz wszystkie składniki sałatki, wymieszaj.
Krok 10:
Wlać sos. Dobrze wymieszaj.
Krok 11:
Teraz sałatkę należy parzyć przez godzinę, aby wszystkie składniki były nasączone sosem. Po upływie czasu podajemy do stołu.
w razie potrzeby możesz podać tę sałatkę jako dodatek. Aby to zrobić, warzywa będą musiały zostać dodane bezpośrednio do gorącego makaronu, w tym przypadku nie jest konieczne płukanie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Makaron Szklany - 351 kcal/100g