bułki z kawiorem gromadnika

przepyszne bułki z kawiorem gromadnika to pyszne i niedrogie danie! Gotuj! Bułki, samodzielnie przygotowane, są nie tylko bardzo smaczne, ale także proste! Nie wierzysz? Spróbuj sam! Nadal wahałem się, czy sam je ugotować, ale proces i wynik podobały mi się tak bardzo, że teraz to danie jest częstym gościem na moim stole. A z kawiorem gromadnika i świeżym ogórkiem bułki są po prostu pyszne)
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 24 % 11 g
węglowodany 62 % 28 g
198 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 20 min

1. Ryż wstępnie ugotować i marynować. Do marynaty wymieszaj wodę z cukrem i solą (musisz rozpuścić wszystkie kryształy), wlej ocet. Dodaj powstałą marynatę do ryżu i dobrze wymieszaj drewnianą szpatułką.
2. Pokrój ogórki w duże paski wzdłuż.
3. Wlej wodę do miski i wymieszaj z octem. Jest to potrzebne do procesu gotowania, aby ryż nie przykleił się do rąk.
4. Owiń bambusową serwetkę folią spożywczą.
5. Połóż pierwszy arkusz nori na serwetce szorstką stroną do góry.
6. Zanurz ręce w wodzie z octem, weź garść ryżu, rozprowadź równomiernie na powierzchni liścia. Jeśli ryż zacznie się kleić, ponownie zwilż ręce.
7. Ułóż ser w paski, cofając się o około 1 jedną trzecią od dolnej krawędzi liścia nori.
8. Połóż długie kawałki ogórka na serze.
9. Połóż kawior na ogórku.
10. Za pomocą serwetki zwiń liść kiełbasą, posmaruj krawędź liścia wodą z octem i przyklej. Nadaj kiełbasie Kwadratowy kształt.
11. Pokrój bułki na 6 kawałków i wstaw do lodówki na 1-2 godziny.

podawaj bułki z sosem sojowym, marynowanym imbirem i Wasabi.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Nori - 3   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Kawior gromadnika - 365   kcal/100g

Podobne przepisy