skład / składniki
metoda gotowania
1. Ryż wstępnie ugotować i marynować. Do marynaty wymieszaj wodę z cukrem i solą (musisz rozpuścić wszystkie kryształy), wlej ocet. Dodaj powstałą marynatę do ryżu i dobrze wymieszaj drewnianą szpatułką.
2. Pokrój ogórki w duże paski wzdłuż.
3. Wlej wodę do miski i wymieszaj z octem. Jest to potrzebne do procesu gotowania, aby ryż nie przykleił się do rąk.
4. Owiń bambusową serwetkę folią spożywczą.
5. Połóż pierwszy arkusz nori na serwetce szorstką stroną do góry.
6. Zanurz ręce w wodzie z octem, weź garść ryżu, rozprowadź równomiernie na powierzchni liścia. Jeśli ryż zacznie się kleić, ponownie zwilż ręce.
7. Ułóż ser w paski, cofając się o około 1 jedną trzecią od dolnej krawędzi liścia nori.
8. Połóż długie kawałki ogórka na serze.
9. Połóż kawior na ogórku.
10. Za pomocą serwetki zwiń liść kiełbasą, posmaruj krawędź liścia wodą z octem i przyklej. Nadaj kiełbasie Kwadratowy kształt.
11. Pokrój bułki na 6 kawałków i wstaw do lodówki na 1-2 godziny.
podawaj bułki z sosem sojowym, marynowanym imbirem i Wasabi.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Kawior gromadnika - 365 kcal/100g