zupa kukurydziana w puszkach

świetne pierwsze danie na lunch spodoba się dorosłym i dzieciom! Zupa kukurydziana w puszkach rozweseli każdego ponurego dnia. Uderzającą cechą tej zupy jest kształt składników, wszystkie muszą być jednakowo bardzo drobno posiekane. Makaron należy również wziąć bardzo małe, takie jak gwiazdki lub podkładki. Jeśli nie ma bulionu z kurczaka, możesz użyć dowolnego bulionu mięsnego.
ValliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 36 % 4 g
54 kcal
IG: 75 / 25 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Obierz ziemniaki, umyj, pokrój w kostkę mniej niż zwykle na zupę. Rozłóż przygotowane ziemniaki w bulionie, Wyślij do ognia.

2. Obierz cebulę i marchewkę, umyj, pokrój w drobną kostkę. Umyj pieczarki, pokrój proporcjonalnie do pozostałych składników.

3. Smażyć cebulę, marchewkę i grzyby na oleju słonecznikowym do miękkości, włożyć do bulionu do ziemniaków.

4. Odcedź płyn z kukurydzy, Wyślij do zupy, gotuj przez 5 minut, a następnie dodaj mały makaron, sól.

5. Koperek myjemy, siekamy, dodajemy do zupy po makaronie, gotujemy zupę i usuwamy z ognia.

podawaj na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy