zupa z kukurydzy w puszkach
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz ziemniaki, umyj, pokrój w kostkę mniej niż zwykle na zupę. Rozłóż przygotowane ziemniaki w bulionie, Wyślij do ognia.
2. Obierz cebulę i marchewkę, umyj, pokrój w drobną kostkę. Umyj pieczarki, pokrój proporcjonalnie do pozostałych składników.
3. Smażyć cebulę, marchewkę i grzyby na oleju słonecznikowym do miękkości, włożyć do bulionu do ziemniaków.
4. Odcedź płyn z kukurydzy, Wyślij do zupy, gotuj przez 5 minut, a następnie dodaj mały makaron, sól.
5. Koperek myjemy, siekamy, dodajemy do zupy po makaronie, gotujemy zupę i usuwamy z ognia.
podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g