Sałatka Orchidea z frytkami i kurczakiem
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek przygotujemy wszystkie składniki.
Krok 2:
Zetrzyj marchewki na małej tarce. Rozłóż na talerzu pierwszą warstwą i posmaruj majonezem.
Krok 3:
Następnie zetrzyj ogórek na grubej tarce i połóż na marchewce. Posiekaj trochę chipsów i posyp nimi ogórki. Ponownie posmaruj wszystko majonezem.
Krok 4:
Następnie pokrój gotowany filet z kurczaka i rozłóż na ogórkach. Natrzyj ser i posyp nim kurczaka. Posmaruj warstwę majonezem.
Krok 5:
Gotuj jajka, obierz je ze skorupy. Oddziel białka od żółtek i trzy na grubej tarce. Rozłóż je równomiernie na serze.
Krok 6:
Wszystko dobrze posmaruj majonezem i udekoruj sałatkę w postaci kwiatu. Posyp wszystko posiekanym żółtkiem. Sałatka Orchidea jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Frytki - 536 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g