skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie żywności na liście i studiowanie przepisu, który mówi, jak gotować zupę grzybową z mięsem.
Krok 2:
Sortujemy i myjemy fasolę. Moczymy go przez kilka godzin, robię to wieczorem, gotujemy do miękkości i pozwalamy, aby nadmiar płynu spłynął. Podczas gotowania nie mieszaj fasoli i nie przykrywaj rondla pokrywką.
Krok 3:
Możesz wziąć dowolne mięso, ale wieprzowina jest lepsza, możesz jednak wymieszać ją z wołowiną. Tak więc tryb mięsa jest pokrojony w kostkę i smażony w rondlu o grubych ściankach na oleju roślinnym, aż się zrumieni. Mieszaj, zmniejsz ogień. Następnie wlej gorącą wodę, aby przykryła tylko mięso i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
Krok 4:
Obierz ziemniaki, umyj, pokrój w kostkę i ponownie umyj. Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie. Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 5:
Umyj paprykę, obierz nasiona i pokrój w paski. Moje warzywa i posiekaj. Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki.
Krok 6:
Smażyć grzyby na patelni z olejem roślinnym na średnim ogniu, mieszając przez 5 minut.
Krok 7:
Na mięsie kładziemy fasolę, warzywa, z wyjątkiem ziemniaków, grzyby, sól do smaku i dodajemy przyprawy, dodajemy wodę. Dusić przez 15 minut.
Krok 8:
Dodaj ziemniaki i warzywa. Zmniejsz gaz do minimum i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą gotowe - to około 20 minut.
Krok 9:
Nasze danie jest gotowe!
zupa grzybowa z mięsem z pieczarek to cudownie pyszna zupa. Nie, Nie zupa, ale coś bardzo gęstego, bogatego i smacznego. W ojczyźnie eintopfa, w Niemczech, istnieje wiele przepisów kulinarnych na jego przygotowanie, dosłownie w każdej rodzinie jest przygotowywany na swój sposób. Sama znam około pięciu przepisów na to danie, które w domu nazywamy "dwa w jednym". Właściwie to nie jest dokładnie zupa, ale też nie jest to druga rzecz, to coś pomiędzy. To danie nie pozostawi nikogo obojętnym. Możesz zrobić podobne zupy z innych produktów: wątroba wołowa i ziemniaki z marchewką lub wołowina z kukurydzą i ryżem, jako opcja!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g