Zupa grzybowa z mięsem z pieczarek

niesamowicie pyszna, gęsta i bogata zupa! Aromatyczne danie o bogatym smaku, które okazuje się bardzo satysfakcjonujące. Wystarczy jeden talerz, aby zaspokoić głód. Ma wszystko, co najsmaczniejsze: fasolę, grzyby, mięso, różnorodne warzywa i zioła. Gotuj z przyjemnością!
AndreyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 9 g
tłuszcze 17 % 4 g
węglowodany 43 % 10 g
117 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie żywności na liście i studiowanie przepisu, który mówi, jak gotować zupę grzybową z mięsem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Sortujemy i myjemy fasolę. Moczymy go przez kilka godzin, robię to wieczorem, gotujemy do miękkości i pozwalamy, aby nadmiar płynu spłynął. Podczas gotowania nie mieszaj fasoli i nie przykrywaj rondla pokrywką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Możesz wziąć dowolne mięso, ale wieprzowina jest lepsza, możesz jednak wymieszać ją z wołowiną. Tak więc tryb mięsa jest pokrojony w kostkę i smażony w rondlu o grubych ściankach na oleju roślinnym, aż się zrumieni. Mieszaj, zmniejsz ogień. Następnie wlej gorącą wodę, aby przykryła tylko mięso i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz ziemniaki, umyj, pokrój w kostkę i ponownie umyj. Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie. Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umyj paprykę, obierz nasiona i pokrój w paski. Moje warzywa i posiekaj. Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć grzyby na patelni z olejem roślinnym na średnim ogniu, mieszając przez 5 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na mięsie kładziemy fasolę, warzywa, z wyjątkiem ziemniaków, grzyby, sól do smaku i dodajemy przyprawy, dodajemy wodę. Dusić przez 15 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj ziemniaki i warzywa. Zmniejsz gaz do minimum i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą gotowe - to około 20 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nasze danie jest gotowe!

zupa grzybowa z mięsem z pieczarek to cudownie pyszna zupa. Nie, Nie zupa, ale coś bardzo gęstego, bogatego i smacznego. W ojczyźnie eintopfa, w Niemczech, istnieje wiele przepisów kulinarnych na jego przygotowanie, dosłownie w każdej rodzinie jest przygotowywany na swój sposób. Sama znam około pięciu przepisów na to danie, które w domu nazywamy "dwa w jednym". Właściwie to nie jest dokładnie zupa, ale też nie jest to druga rzecz, to coś pomiędzy. To danie nie pozostawi nikogo obojętnym. Możesz zrobić podobne zupy z innych produktów: wątroba wołowa i ziemniaki z marchewką lub wołowina z kukurydzą i ryżem, jako opcja!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy