skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z kurczaka koreańska papryka marchewkowa? Przygotuj składniki. Skład sałatki jest dość prosty i niedrogi. Taką sałatkę można przygotować na świąteczny stół lub na obiad, kolację. Okazuje się obfity i smaczny.
Krok 2:
Gotuj pierś z kurczaka w osolonej wodzie przez 20 minut, możesz wziąć inną część kurczaka, do sałatki potrzebujesz tylko mięsa, bez kości. Następnie dodaj szczyptę soli, kilka groszków czarnego pieprzu i liść laurowy, gotuj przez kolejne 10 minut. Odcedź bulion z kurczaka, ostudź.
Krok 3:
Cebula może być używana świeża lub jeśli wydaje ci się zbyt gorzka, marynuj ją w occie z dodatkiem cukru i soli. Lub jeszcze łatwiej. obierz i drobno posiekaj cebulę nożem, włóż do miski i zalej wrzącą wodą, pozostaw na 5 minut i odcedź. Dzięki tej metodzie cebula traci swoją specyficzną gorycz.
Krok 4:
Drobno posiekaj ugotowane mięso z kurczaka nożem.
Krok 5:
Jeśli używasz zakupionych koreańskich marchewek, pozostaje tylko dodać je do sałatki. Ale smak marchewki ze sklepu oczywiście nie może się równać z produktem gotowanym w domu, więc lepiej zrobić koreańską marchewkę z wyprzedzeniem. Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce do marchwi, dodaj ocet, przyprawy do smaku i pozostaw na kilka godzin. Następnie możesz go użyć do przygotowania sałatki.
Krok 6:
Paprykę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Usuń szypułki z nasionami. Paprykę pokroić w paski. Aby sałatka była jeszcze jaśniejsza i piękniejsza, możesz wziąć warzywa o różnych kolorach, na przykład czerwone i zielone.
Krok 7:
Połącz wszystkie składniki w głębokiej misce, dodaj sól do smaku i majonez. Wymieszać.
Krok 8:
Pozwól sałatce trochę zaparzyć i podawaj. Smacznego!
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g