Zupa chińska z makaronem ryżowym

wspaniały wybór do odkrywania chińskiej kuchni!
Kostka RubikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 6 g
tłuszcze 8 % 1 g
węglowodany 42 % 5 g
44 kcal
IG: 80 / 20 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

prawie wszystkie chińskie potrawy składają się z wielu dość egzotycznych ingradientów, których praktycznie nie można znaleźć w Rosji i krajach WNP, Chińska zupa, którą chcę ci polecić, nie wymaga takich ingradientów, ale jest przygotowywana ze znanych nam produktów. Gorąco polecam przygotowanie tego wspaniałego posiłku z kuchni chińskiej.
pokrój piersi, sól i pieprz.
w marchewce robimy nacięcia i kroimy w koła, aby uzyskać jak kwiaty.
pokrój całą cebulę w paski.
w oleju dusimy cebulę, marchewkę i posiekany czosnek przez około 2 minuty, następnie wkładamy kurczaka i posiekaną kapustę, wlewamy potrzebną ilość bulionu mięsnego (patrzymy na gęstość, kto lubi grubsze lub rzadsze), dusimy przez około 15 minut.
moczyć grzyby z makaronem przez 20-30 minut, a następnie gotować w zupie przez 5 minut.
pod koniec gotowania sól do smaku i dodaj trochę cukru..

osobiście mam 2 sekrety:

1) Użyj bardzo aromatycznego sosu
2) w żadnym wypadku nie rozgotuj zupy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Shiitake - 34   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Makaron ryżowy - 109   kcal/100g

Podobne przepisy