skład / składniki
metoda gotowania
prawie wszystkie chińskie potrawy składają się z wielu dość egzotycznych ingradientów, których praktycznie nie można znaleźć w Rosji i krajach WNP, Chińska zupa, którą chcę ci polecić, nie wymaga takich ingradientów, ale jest przygotowywana ze znanych nam produktów. Gorąco polecam przygotowanie tego wspaniałego posiłku z kuchni chińskiej.
pokrój piersi, sól i pieprz.
w marchewce robimy nacięcia i kroimy w koła, aby uzyskać jak kwiaty.
pokrój całą cebulę w paski.
w oleju dusimy cebulę, marchewkę i posiekany czosnek przez około 2 minuty, następnie wkładamy kurczaka i posiekaną kapustę, wlewamy potrzebną ilość bulionu mięsnego (patrzymy na gęstość, kto lubi grubsze lub rzadsze), dusimy przez około 15 minut.
moczyć grzyby z makaronem przez 20-30 minut, a następnie gotować w zupie przez 5 minut.
pod koniec gotowania sól do smaku i dodaj trochę cukru..
osobiście mam 2 sekrety:
1) Użyj bardzo aromatycznego sosu
2) w żadnym wypadku nie rozgotuj zupy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Shiitake - 34 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Makaron ryżowy - 109 kcal/100g