skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wcześniej wszystkie niezbędne produkty i zacznij gotować.
Krok 2:
Wlej wodę do garnka, wlej umytą lub namoczoną fasolę i gotuj do miękkości.
Krok 3:
Jeśli planujesz przygotować taką zupę z wyprzedzeniem, aby ją szybciej przygotować, namocz fasolę przez noc w wodzie, aby puchła i stała się bardziej miękka.
Krok 4:
Pod bieżącą wodą opłucz koperek lub inne świeże warzywa, które wolisz. Drobno pokruszyć nożem.
Krok 5:
Weź czerwoną marchewkę, obierz i zetrzyj na grubej tarce.
Krok 6:
Dobrze opłucz grzyby i pokrój na niezbyt małe kawałki. Każdy zrobi grzyby. Nawet leśne. Z lasu zupa będzie jeszcze bardziej aromatyczna. Użyłam boczniaków.
Krok 7:
Wlej niewielką ilość oleju roślinnego na patelnię, wystarczającą do smażenia cebuli, marchwi i grzybów. drobno posiekaną cebulę i grubo startą marchewkę smażyć, aby uzyskać przejrzysty stan. Dodaj grzyby i smaż wszystko razem na małym ogniu przez 4 minuty, ciągle mieszając.
Krok 8:
Następnie na patelnię z grzybami dodaj koncentrat pomidorowy (pastę można rozcieńczyć gorącą wodą). Wszystko dobrze wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
Krok 9:
Obierz ziemniaki i pokrój na kawałki, tak jak w przypadku zwykłej zupy. Wrzuć ziemniaki i grzyby smażone z warzywami na patelnię z gotową fasolą. Sól i pieprz do smaku, dodaj warzywa. Gotuj, aż ziemniaki będą całkowicie ugotowane.
Krok 10:
Oto nasza wspaniała zupa jest gotowa! Danie można doprawić kwaśną śmietaną, stanie się jeszcze smaczniejsze i bardziej apetyczne. Gotuj i rozpieszczaj swoją rodzinę, traktuj przyjaciół. Jestem pewien, że poproszą Cię o przepis na to zaskakująco smaczne pierwsze danie do menu rodzinnego.
każdy świeży grzyb nadaje się do tego przepisu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g