marynowane żołądki z kurczaka

pyszna, pikantna przekąska z żołądków z kurczaka. Marynowane żołądki z kurczaka według tego przepisu są miękkie, delikatne i umiarkowanie ostre. Ta sałatka-przystawka okazuje się tak elegancka, że ozdobi każdy stół, dzięki czemu można ją bezpiecznie przygotować na święta.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 11 g
tłuszcze 45 % 13 g
węglowodany 17 % 5 g
177 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 9 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Sortujemy żołądki z kurczaka, upewniamy się, że są czyste i całkowicie oczyszczone. Myjemy je pod bieżącą wodą. Następnie wkładamy je do rondla, napełniamy wodą, dodajemy sól i gotujemy na małym ogniu, aż będą całkowicie ugotowane. Gotowość żołądków można sprawdzić widelcem: Przekłuwanie oznacza gotowość.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotowe żołądki z kurczaka wyjmujemy łyżką cedzakową z wody i pozwalamy im ostygnąć.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Schłodzone żołądki z kurczaka kroimy w paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obraną cebulę kroimy w półpierścienie, dodajemy do żołądków z kurczaka. Wlać sos sojowy i włożyć cukier puder. Wszystko dokładnie wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej żołądki kurczaka. Drobno posiekaj natkę pietruszki, przełóż czosnek przez prasę lub drobno posiekaj. Dodaj 3% octu, wymieszaj i spróbuj soli, dostosuj do swojego smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj pokrywką i włóż do lodówki na co najmniej 8 godzin.

żołądki z kurczaka lub, jak mówią ludzie, pępki to kompletne białko zwierzęce, które zawiera dużą ilość korzystnych minerałów, pierwiastków śladowych i witamin.
prawdopodobnie dlatego tak bardzo je kocham, odkąd byłem dzieckiem. I po spróbowaniu marynowanych żołądków z kurczaka, że tak powiem, w Koreański sposób, po prostu się w nich zakochałem. Pyszne, pikantne danie, które można podawać jako przystawkę lub sałatkę, jako niezależne danie lub jako dodatek.
nie zapominaj, że żołądki z kurczaka to cztery mięśnie, więc gotują się przez długi czas-około 40 minut. Jeśli masz Szybkowar, proces gotowania żołądków można skrócić za jego pomocą o dwie części.
W tym przepisie używam pietruszki, można ją zastąpić dowolną inną zielenią według własnego gustu: koperek, kolendra,seler. I możesz dodać wszystko po trochu, z tego danie będzie lśniło tylko nowymi kolorami. Jeśli w ogóle nie lubisz zieleni, możesz się bez niej obejść.
miłośnikom marynowanej cebuli radzę zwiększyć jej ilość do 2 głów, aby była niesamowicie smaczna i soczysta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Żołądki z kurczaka - 114   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy