skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Sortujemy żołądki z kurczaka, upewniamy się, że są czyste i całkowicie oczyszczone. Myjemy je pod bieżącą wodą. Następnie wkładamy je do rondla, napełniamy wodą, dodajemy sól i gotujemy na małym ogniu, aż będą całkowicie ugotowane. Gotowość żołądków można sprawdzić widelcem: Przekłuwanie oznacza gotowość.
Krok 2:
Gotowe żołądki z kurczaka wyjmujemy łyżką cedzakową z wody i pozwalamy im ostygnąć.
Krok 3:
Schłodzone żołądki z kurczaka kroimy w paski.
Krok 4:
Obraną cebulę kroimy w półpierścienie, dodajemy do żołądków z kurczaka. Wlać sos sojowy i włożyć cukier puder. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 5:
Rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej żołądki kurczaka. Drobno posiekaj natkę pietruszki, przełóż czosnek przez prasę lub drobno posiekaj. Dodaj 3% octu, wymieszaj i spróbuj soli, dostosuj do swojego smaku.
Krok 6:
Przykryj pokrywką i włóż do lodówki na co najmniej 8 godzin.
żołądki z kurczaka lub, jak mówią ludzie, pępki to kompletne białko zwierzęce, które zawiera dużą ilość korzystnych minerałów, pierwiastków śladowych i witamin.
prawdopodobnie dlatego tak bardzo je kocham, odkąd byłem dzieckiem. I po spróbowaniu marynowanych żołądków z kurczaka, że tak powiem, w Koreański sposób, po prostu się w nich zakochałem. Pyszne, pikantne danie, które można podawać jako przystawkę lub sałatkę, jako niezależne danie lub jako dodatek.
nie zapominaj, że żołądki z kurczaka to cztery mięśnie, więc gotują się przez długi czas-około 40 minut. Jeśli masz Szybkowar, proces gotowania żołądków można skrócić za jego pomocą o dwie części.
W tym przepisie używam pietruszki, można ją zastąpić dowolną inną zielenią według własnego gustu: koperek, kolendra,seler. I możesz dodać wszystko po trochu, z tego danie będzie lśniło tylko nowymi kolorami. Jeśli w ogóle nie lubisz zieleni, możesz się bez niej obejść.
miłośnikom marynowanej cebuli radzę zwiększyć jej ilość do 2 głów, aby była niesamowicie smaczna i soczysta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g