skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Pokrój karpia tak, aby nie przeciąć brzucha. Przydaje się głowa i ogon.
Krok 2:

Obierz cebulę, marchewkę i buraki. Umyć. Pozostaw kawałki czystej skórki cebuli. Przyda się.
Krok 3:

Z każdego kawałka ryby usuń część mięsną, pozostawiając skórę w całości i bez miąższu.
Krok 4:

Odłóż skórki na osobny talerz.
Krok 5:

Oddziel miąższ od kości. Potrzebne są również Kości, ułóż je na osobnym talerzu.
Krok 6:

Namocz chleb w wodzie.
Krok 7:

Pokrój dwie cebule na ćwiartki.
Krok 8:

Przełóż miąższ rybny, chleb (wyciśnięty z wody i bez skórki) i cebulę przez maszynę do mięsa.
Krok 9:

Sól i pieprz.
Krok 10:

Dodaj jajka i dobrze wymieszaj.
Krok 11:

Połóż skórki cebuli na dnie dużego garnka.
Krok 12:

Buraki pokrojone w duże plasterki.
Krok 13:

Duże plastry marchwi.
Krok 14:

Kości ryb.
Krok 15:

I połówki pozostałej żarówki.
Krok 16:

Wypełnij głowę mieloną rybą. Wygodnie jest wygładzić mięso mielone mokrym nożem.
Krok 17:

Wypełniamy średnie kawałki skóry na desce, niezbyt gęste, ponieważ podczas gotowania mięso mielone wzrasta.
Krok 18:

Wkładamy wszystkie nadziewane ryby do garnka, nadziewamy również ogony, nic się nie zgubi. Napełnij wodą do poziomu ryby.
Krok 19:

Nie zbieramy piany. Aby go nie było-spryskaj go wodą. Przed gotowaniem gotujemy pod pokrywką, po gotowaniu-bez pokrywki.
Krok 20:

Gotuj rybę z silnym gotowaniem przez około godzinę (lub dłużej), aż połowa bulionu zostanie ugotowana. Rybę pięknie układamy na talerzu i zalewamy odcedzonym bulionem. Odstawiamy na noc na zimno-bulion stwardnieje.
Krok 21:

I można podawać.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Karp pieczony - 196 kcal/100g
- Karp gotowany - 102 kcal/100g
- Karp świeży - 112 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g


