Roladki z szynką z serem i czosnkiem

świetna opcja na świąteczną, satysfakcjonującą przekąskę. Wszyscy to lubią! Lekka przekąska serowa na plasterkach szynki nadaje się na piknik, przekąskę i ozdobi świąteczny stół. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Będziesz potrzebował bardzo mało czasu, a wynik jest niesamowity! Roladki z szynki znikną jako pierwsze ze stołu!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 18 g
tłuszcze 59 % 27 g
węglowodany 2 % 1 g
316 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Odmierz wszystkie składniki wymienione w przepisie. Jaką wybrać szynkę? Sprawdź skład pod kątem soi, skrobi i aromatów. Naturalna szynka jest przygotowywana z wieprzowiny. Inne rodzaje mięsa w składzie są niepożądane. Wygodnie jest kupić gotowe cięcie, aby plastry miały ten sam rozmiar, kształt i grubość. Lub pokrój go samodzielnie na cienkie koła o grubości nie większej niż 2-3 mm.Jeśli pokroisz plastry grubsze, pękną podczas skręcania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na średniej tarce zetrzyj każdy pyszny twardy ser. Na przykład" Rosyjski"," Holenderski "lub"Poshekhon".

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż topiony ser z wyprzedzeniem na 20 minut do zamrażarki. Zamrożone łatwiej będzie je zetrzeć na średniej wielkości tarce. Używaj serów bez dodatków typu "przyjaźń". Możesz zastąpić sery serem kiełbasianym. Nie musisz wysyłać go do zamrażarki, będzie się dobrze ścierał.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz czosnek. Przełóż goździki przez prasę. Określ ilość czosnku według własnych upodobań. Możesz wziąć mniej lub więcej niż wskazano w przepisie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W pojemniku o odpowiedniej wielkości połącz ser, ser topiony i czosnek. Dopraw majonezem. Można go zastąpić jogurtem naturalnym, kwaśną śmietaną lub wymieszać w równych proporcjach majonez i śmietanę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mieszaj masę, aż będzie gładka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż 1 łyżkę na krawędzi plasterka szynki.l nadzienie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zwiń szynkę w słomkę. W ten sposób uformuj Pozostałe bułki. Połóż je na talerzu szwem do dołu. Aby zapobiec rozpadowi rolek, zawiąż je piórami zielonej cebuli lub przymocuj wykałaczkami. Wyślij przekąskę na 10 minut do lodówki w celu namoczenia. Smacznego!

zimna przekąska może być podawana gościom na stole, czekając na główne gorące danie. Okazuje się, że są delikatne, pachnące i eleganckie.

twardy ser można zastąpić dwoma jajkami na twardo. Zetrzyj je na średniej tarce i wymieszaj z majonezem i serem.

przed podaniem udekoruj danie ziołami (kędzierzawą natką pietruszki lub gałązkami kopru), liśćmi zielonej sałaty, krążkami papryki, oliwkami, plasterkami cytryny, korniszonami. Lub zanurz brzegi rurek w sosie majonezowym,a następnie w startych żółtkach. Polałam sosem serowym. Jak można to ugotować? Recepta zobacz tutaj

majonez Gorąco polecam zrobić własny. Będzie smaczniejszy i zdrowszy! Przepisy na domowy majonez ty znajdziesz tutaj

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Ser kiełbasiany - 268   kcal/100g

Podobne przepisy