skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z brzoskwiniami? Przygotuj składniki. Filety wstępnie ugotować i ostudzić. Możesz nie dodawać boczku. Brzoskwinie weź konserwy.
Krok 2:
Ugotuj filet z kurczaka. Jak gotować filet z kurczaka? Zanurz go we wrzącej osolonej wodzie, dodaj sól. Gotuj filety na średnim ogniu, aż będą miękkie, 30 do 40 minut, w zależności od wielkości. Ostudzić całkowicie i pokroić w długie kostki. Brzoskwinie wyjąć z syropu, osuszyć i pokroić w kostkę.
Krok 3:
Zetrzyj ser na koreańskiej tarce (lub zwykłej grubej). Wybierz wysokiej jakości, pyszny ser bez substytutów tłuszczu mlecznego. Odmiany twarde lub półstałe są lepsze,łatwiej będzie je zetrzeć.
Krok 4:
Pokrój boczek na kawałki i smaż na 1 łyżeczce oliwy z oliwek przez około 4 minuty, aż będzie chrupiąca. Aby usunąć nadmiar tłuszczu z gotowego boczku, połóż go na papierowych serwetkach.
Krok 5:
Złóż sałatkę. Połóż pierwszą warstwę kurczaka na talerzu.
Krok 6:
Połóż smażony chrupiący boczek na kurczaku.
Krok 7:
Następna warstwa to brzoskwinie.
Krok 8:
Ostatnią warstwą jest tarty ser.
Krok 9:
Posyp sałatkę majonezem.
Krok 10:
I posyp makiem. Włóż sałatę na godzinę do lodówki w celu namoczenia. Następnie podawaj. Smacznego!
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g