Sałatka z brzoskwiniami

szybko, prosto, oryginalnie, na świątecznym stole! Sałatka z brzoskwiniami jest przygotowywana z niewielkiej ilości składników, zawiera mięso, owoce i ser. Każdy produkt dodaje innego charakteru całemu obrazowi-połączenie słodkiego, słonego i pikantnego sprawia, że sałatka jest niezwykła, ale bardzo smaczna.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 12 g
tłuszcze 41 % 12 g
węglowodany 17 % 5 g
191 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z brzoskwiniami? Przygotuj składniki. Filety wstępnie ugotować i ostudzić. Możesz nie dodawać boczku. Brzoskwinie weź konserwy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj filet z kurczaka. Jak gotować filet z kurczaka? Zanurz go we wrzącej osolonej wodzie, dodaj sól. Gotuj filety na średnim ogniu, aż będą miękkie, 30 do 40 minut, w zależności od wielkości. Ostudzić całkowicie i pokroić w długie kostki. Brzoskwinie wyjąć z syropu, osuszyć i pokroić w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser na koreańskiej tarce (lub zwykłej grubej). Wybierz wysokiej jakości, pyszny ser bez substytutów tłuszczu mlecznego. Odmiany twarde lub półstałe są lepsze,łatwiej będzie je zetrzeć.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój boczek na kawałki i smaż na 1 łyżeczce oliwy z oliwek przez około 4 minuty, aż będzie chrupiąca. Aby usunąć nadmiar tłuszczu z gotowego boczku, połóż go na papierowych serwetkach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Złóż sałatkę. Połóż pierwszą warstwę kurczaka na talerzu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż smażony chrupiący boczek na kurczaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następna warstwa to brzoskwinie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ostatnią warstwą jest tarty ser.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp sałatkę majonezem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I posyp makiem. Włóż sałatę na godzinę do lodówki w celu namoczenia. Następnie podawaj. Smacznego!

sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Mak (ziarno) - 556   kcal/100g
  • Mak - 556   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy