skład / składniki
gotowanie krok po kroku
bardzo dobrze i dokładnie spłucz podroby, a następnie zagotuj je wrzącą wodą i usuń filmy. Następnie drobno posiekaj, włóż do rondla i podpal. Dodaj posiekane korzenie i pokrojoną cebulę do wody. Sól do smaku i pieprz. Gdy wszystko będzie gotowe, zdejmij patelnię z ognia, wyjmij podroby, ponownie umyj je w przegotowanej wodzie i przefiltruj bulion przez gazę. Następnie zwracamy czysty bulion do pieca, wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy. Posiekaj marchewki i cebulę, smaż na oleju roślinnym na złoty kolor. Tutaj kładziemy podroby, pokrojone pieczarki. Nawiasem mówiąc, pieczarki można bezpiecznie zastąpić dowolnymi grzybami odpowiednimi do gotowania: białymi, kurkami, grzybami miodowymi i tak dalej. Wszystko to smażymy przez dziesięć minut na małym ogniu. Gdy ziemniaki będą gotowe, włóż smażoną zupę i zagotuj z nią. W razie potrzeby możesz włożyć makaron lub makaron do zupy. Na koniec dodaje się posiekane świeże warzywa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g