Zupa ziemniaczana z podrobów z kurczaka w stylu staroruskim

obfita i zdrowa zupa dla Twoich bliskich! Ten przepis kulinarny z podrobów z kurczaka, choć jest bardzo powszechnym daniem, jest jednak dość smaczny. Ponadto podroby są doskonałym źródłem witamin, pierwiastków śladowych i białek pochodzenia zwierzęcego. Jedzenie z kuchni rosyjskiej, które może być oparte nie tylko na kurczaku, ale także na podrobach każdego innego ptaka: kaczki, gęsi, a nawet bażanta. Krótko mówiąc, spotkaj zupę z podrobów drobiu po Staro-rosyjsku.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 7 g
tłuszcze 27 % 6 g
węglowodany 41 % 9 g
112 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

bardzo dobrze i dokładnie spłucz podroby, a następnie zagotuj je wrzącą wodą i usuń filmy. Następnie drobno posiekaj, włóż do rondla i podpal. Dodaj posiekane korzenie i pokrojoną cebulę do wody. Sól do smaku i pieprz. Gdy wszystko będzie gotowe, zdejmij patelnię z ognia, wyjmij podroby, ponownie umyj je w przegotowanej wodzie i przefiltruj bulion przez gazę. Następnie zwracamy czysty bulion do pieca, wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy. Posiekaj marchewki i cebulę, smaż na oleju roślinnym na złoty kolor. Tutaj kładziemy podroby, pokrojone pieczarki. Nawiasem mówiąc, pieczarki można bezpiecznie zastąpić dowolnymi grzybami odpowiednimi do gotowania: białymi, kurkami, grzybami miodowymi i tak dalej. Wszystko to smażymy przez dziesięć minut na małym ogniu. Gdy ziemniaki będą gotowe, włóż smażoną zupę i zagotuj z nią. W razie potrzeby możesz włożyć makaron lub makaron do zupy. Na koniec dodaje się posiekane świeże warzywa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy