skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wstępnie upiecz buraki, aby zachowały więcej witamin i soczysty kolor. Ale jeśli chcesz, możesz ugotować) biznes jest mistrzowski. Jak upiec buraki, powiedziałem tutaj -
pieczone buraki
zaczynamy przygotowywać nasz winegret z buraków. Pokrój w kostkę, włóż do salaterki i dodaj musztardę z octem.
niech się marynuje, a my obierzemy marchewkę w ten sposób i pokroimy ją również w kostkę. Włóż marchewkę do rondla i napełnij szklanką wody. Gotujemy. Gdy tylko marchewki się zagotują, zauważamy 10 minut. Po 10 minutach dodaj groszek do marchewki i gotuj przez kolejne 2 minuty. Po spuszczeniu wody i przesłaniu marchewki z groszkiem do buraków. Nie musisz ich schładzać.
podczas gdy marchewka jest gotowana, a to wcale nie trwa długo, nie marnujemy czasu, ale robimy resztę warzyw. Pokrój kukurydzę w krążki, pokrój ogórki i drobno posiekaj cebulę. Wszystko to wysyłamy do salaterki po marchewce. Dobrze wymieszaj, dodaj przyprawy i olej roślinny. Nasz winegret jest prawie gotowy. Możesz go oczywiście zjeść od razu, ale aby uzyskać najlepszy smak, wyślemy nasz winegret do lodówki na godzinę 3-4 do impregnacji.
smacznego i bądź zdrowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g