dietetyczny winegret bez ziemniaków na odchudzanie

tak pyszne jak klasyczne, ale bez szkody dla talii! Lekki, soczysty, pyszny Lekki i soczysty winegret. Kolby kukurydzy są znacznie mniej kaloryczne niż ziemniaki i bardziej pożywne. Wszystkie warzywa są doskonale marynowane w nadzieniu, co daje harmonijny smak.
znlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 36 % 4 g
węglowodany 55 % 6 g
63 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

wstępnie upiecz buraki, aby zachowały więcej witamin i soczysty kolor. Ale jeśli chcesz, możesz ugotować) biznes jest mistrzowski. Jak upiec buraki, powiedziałem tutaj - pieczone buraki
zaczynamy przygotowywać nasz winegret z buraków. Pokrój w kostkę, włóż do salaterki i dodaj musztardę z octem.
niech się marynuje, a my obierzemy marchewkę w ten sposób i pokroimy ją również w kostkę. Włóż marchewkę do rondla i napełnij szklanką wody. Gotujemy. Gdy tylko marchewki się zagotują, zauważamy 10 minut. Po 10 minutach dodaj groszek do marchewki i gotuj przez kolejne 2 minuty. Po spuszczeniu wody i przesłaniu marchewki z groszkiem do buraków. Nie musisz ich schładzać.
podczas gdy marchewka jest gotowana, a to wcale nie trwa długo, nie marnujemy czasu, ale robimy resztę warzyw. Pokrój kukurydzę w krążki, pokrój ogórki i drobno posiekaj cebulę. Wszystko to wysyłamy do salaterki po marchewce. Dobrze wymieszaj, dodaj przyprawy i olej roślinny. Nasz winegret jest prawie gotowy. Możesz go oczywiście zjeść od razu, ale aby uzyskać najlepszy smak, wyślemy nasz winegret do lodówki na godzinę 3-4 do impregnacji.
smacznego i bądź zdrowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g

Podobne przepisy