skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić zupę o smaku pizzy, potrzebujemy mniej więcej tego samego zestawu produktów, co do pieczenia, tylko zamiast ciasta weźmiemy bulion. Lepiej jest wziąć surowy wędzony boczek-jest bardziej aromatyczny, a jego smak jest wyraźniejszy, a dla naszej zupy jest to ważne. Możesz wziąć bulion z kurczaka lub wołowiny. Kurczak jest bardziej neutralny, a wołowina jest bardziej wyraźna w smaku. Użyłam bulionu wołowego. Bulion można zastąpić czystą wodą.
Krok 2:
Umyj warzywa, osusz. Cukinię pokroić w cienkie półkola.
Krok 3:
Paprykę obrać z nasion i łodygi i pokroić w paski. Kolor pieprzu może być dowolny. Wziąłem zieleń, aby zupa wyglądała kontrastowo.
Krok 4:
Pokrój boczek w paski. Miałem już boczek w plasterkach, ale plastry były za długie i przecięłam je na pół.
Krok 5:
Pokrój duże grzyby w plasterki, średnie-na pół lub na ćwiartki, możesz zostawić małe w całości.
Krok 6:
Obierz cebulę. Możesz dodać cebulę do zupy w całości, a następnie wyjąć pod koniec gotowania, tak jak ja, lub drobno posiekać i smażyć razem z resztą warzyw (krok 12).
Krok 7:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 8:
Pomidory koktajlowe można dodać do zupy w całości lub pokroić na pół.
Krok 9:
Pokrój pomidory na pół i zetrzyj na drobnej tarce. W rezultacie otrzymasz takie tłuczone ziemniaki, a skóra zostanie odcięta sama. Możesz użyć gotowych pokrojonych pomidorów we własnym soku.
Krok 10:
Dodaj keczup i cukier do masy pomidorowej i wymieszaj.
Krok 11:
Podgrzej patelnię na dużym ogniu. Ułóż paski boczku i smaż, aż będą chrupiące. Ogólnie boczek można smażyć na osobnej patelni, ale jeśli masz odpowiednią patelnię z grubym dnem, możesz w niej gotować zupę od początku do końca.
Krok 12:
Przełóż boczek na talerz, uważając, aby cały tłuszcz z niego pozostał na patelni. Ten tłuszcz będzie potrzebny do smażenia warzyw.
Krok 13:
Dodaj cukinię, grzyby, paprykę i całą lub posiekaną cebulę do garnka. Smażyć, mieszając, na dużym ogniu przez około 7 minut. Na koniec lekko posolić wszystko.
Krok 14:
Wlej szklankę bulionu (lub wody) do warzyw.
Krok 15:
Przykryj garnek pokrywką i gotuj wszystko razem przez 5 minut na średnim ogniu.
Krok 16:
Dodaj pomidory koktajlowe do garnka. Wlej pozostały bulion lub wodę i dodaj mieszankę pomidorów. Wszystko dobrze wymieszaj. Doprowadzić do wrzenia i gotować zupę przez kolejne 10-15 minut, aż warzywa będą gotowe, od czasu do czasu usuwając pianę.
Krok 17:
Włóż smażony boczek do garnka, zachowując kilka plasterków do podania i wymieszaj.
Krok 18:
Następnie wyłącz ogrzewanie, przykryj garnek pokrywką i odstaw zupę na 10 minut.
Krok 19:
Wlej zupę do misek. Do każdego dodaj pozostały smażony boczek i starty ser i podawaj. Smacznego!
kup świeże pieczarki średniej wielkości, śnieżnobiałe bez plam, uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Dokładnie opłucz grzyby z ziemi pod strumieniem ciepłej lub zimnej wody. Wytnij zepsute miejsca, jeśli takie istnieją. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal / 100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal / 100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g