skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować sałatkę, najpierw przygotuj niezbędne składniki.
ugotuj jajka. Aby to zrobić, napełnij je wodą i zagotuj. Gotuj przez 5-7 minut. Następnie spuść wodę i napełnij je zimną wodą, aby szybciej ostygły.
jabłka obierz i usuń z nich rdzeń.
posiekaj trochę orzechów włoskich ostrym nożem, aby były mniejsze. Nie polecam używania do tego siekacza, ponieważ z jego pomocą będą bardzo mocno zmielone i w ogóle nie będą odczuwalne w sałatce.
posiekane orzechy smażyć na suchej patelni, aż pojawi się charakterystyczny zapach. Podczas pieczenia ciągle mieszaj orzechy, aby się nie przypaliły. Po wyłączeniu ognia wlej orzechy na talerz, ponieważ na gorącej patelni nadal będą się gotować i istnieje duże prawdopodobieństwo, że się przypalą.
aby przygotować sałatkę, oddziel mięso wędzonego kurczaka od kości i usuń skórkę.
pokrój mięso na małe kawałki. Włóż mięso do salaterki, w której ugotujesz sałatkę.
dodaj jabłka starte na grubej tarce do sałatki.
umyj ogórki, usuń ogony i pokrój w średniej wielkości kostkę. Dodaj pokrojone ogórki do salaterki.
użyj twardego sera. Wygodniej jest go zetrzeć
zetrzyj ser na grubej tarce i dodaj również do sałatki.
dodaj trochę majonezu do sałatki i wymieszaj. Schłodzić sałatkę w lodówce. Przed podaniem włóż do ładnej salaterki i podawaj.
smacznego!
taka sałatka może być modyfikowana, dodawaj za każdym razem nowe składniki, takie jak grzyby, ananasy, kukurydza.
przez cały czas Używaj świeżych i wysokiej jakości produktów. Okres przydatności do spożycia sałatki jest bardzo krótki, dlatego najlepiej przygotować ją bezpośrednio przed ucztą. I powinien być przechowywany w lodówce.
jeśli chcesz zaskoczyć gości, możesz ułożyć sałatkę w porcjach, przezroczystą salaterkę lub miski.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal / 100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal / 100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g