zupa z mintaja w puszkach z ziołami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Warzywa kroimy, smażymy na oleju.
Krok 3:
Opłucz ryż i zalej go wodą. Gotuj, aż będzie miękki.
Krok 4:
Dodaj ziemniaki pokrojone bardzo drobno i ugotuj.
Krok 5:
Następnie dodaj konserwy rybne, trochę koperku i pietruszki do zupy i ponownie zagotuj. Och, nie zapomnij dodać lavrushechka. Uwielbiam dodawać i kruszony czosnek pod koniec gotowania.
Krok 6:
Przed podaniem rozlewamy zupę rybną na talerze, wkładamy do niej plasterki pomidora i kwaśną śmietanę, a także posypujemy posiekanymi ziołami.
Krok 7:
Prawdziwa domowa zupa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mintaj w puszkach - 96 kcal/100g