skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki
Krok 2:
Pokrój pieczarki w cienkie plasterki. Połóż je na gorącej patelni i smaż przez 5-10 minut bez oleju. Grzyby najpierw wypuszczą sok, ale w ciągu 10 minut wszystko wyparuje. Sól grzyby, dodaj olej roślinny. Drobno posiekaj cebulę i dodaj do grzybów i lekko podsmaż. Następnie przenosimy na talerz i trochę schładzamy.
Krok 3:
Pokrój kurczaka w małe kostki. Jajka ugotować na twardo. Zetrzyj jajka i ser topiony na grubej tarce. Wymieszaj z majonezem.
Krok 4:
Rozłóż warstwy na talerzu lub w misce sałatkowej. Pierwsza warstwa to grzyby.
Krok 5:
Druga warstwa to połowa mieszanki jajeczno-serowej
Krok 6:
Trzecia warstwa-kurczak
Krok 7:
Czwarta warstwa to druga połowa mieszanki. Wstaw do lodówki na 1-2 godziny do impregnacji.
Krok 8:
Pokrój pomidory do dekoracji(kto lubi). I udekoruj sałatkę.
Krok 9:
Cała sałatka jest gotowa.
bardzo obfita sałatka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g