skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować tę pyszną i aromatyczną zupę, musisz:
1. Soczewicę moczyć w zimnej wodzie przez dwie godziny. Następnie spuść wodę i dobrze spłucz soczewicę.
2. Marchewkę, cebulę, czosnek i paprykę pokroić w drobną kostkę.
3. Pomidory zalać wrzącą wodą, zdjąć skórkę i pokroić tak drobno, jak pozostałe warzywa.
4. W rondelku z rozgrzanym olejem podsmaż cebulę, marchewkę i paprykę przez 5 minut.
5. Następnie dodaj pomidory, czosnek i zalej szklanką gorącej wody. Zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
6. Dodaj soczewicę, sól do warzyw, wymieszaj i dodaj każdą z przypraw osobno, mieszając.
7. Dodaj gorącą wodę do pożądanej konsystencji.
8. Mieszaj i gotuj przez 10-15 minut na średnim ogniu.
do podania posyp zupę posiekaną natką pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Kozieradka - 323 kcal/100g
- Zielona soczewica - 323 kcal/100g