Sałatka śledziowa z jabłkami i buraczkami Rosolie

bardzo smaczna sałatka z warzyw, jabłek i śledzia. Ma estońskie pochodzenie. Witaminowy, sycący, jasny i zdrowy. Jeśli lubisz winegret lub śledzie pod futrem ,to & quot; Rosolier & quot; z pewnością przypadnie Ci do gustu!
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 6 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 38 % 6 g
91 kcal
IG: 71 / 0 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Główne produkty, których będziemy potrzebować do przygotowania sałatki & quot; Rosolier".

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj buraki, marchewki, ziemniaki. Wyślij warzywa do rondla, zalej zimną wodą i umieść na kuchence na dużym ogniu. Po ugotowaniu zmniejsz ogień do średniego i gotuj warzywa pod zamkniętą pokrywką, aż będą ugotowane. Warzywa można również upiec w piekarniku. Jajka ugotować osobno.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas gotowania warzyw przygotuj resztę potraw na sałatkę. Filety z lekko osolonego śledzia pokroić w średniej wielkości kostkę lub małe paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój ogórki kiszone w taki sam sposób jak śledź.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Cebula nie jest zbyt duża.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy warzywa w garnku zostaną ugotowane, odcedź wrzącą wodę i ostudź. Usuń skórkę z gotowanych ziemniaków, buraków i marchwi, a także obierz schłodzone jajka. Aby jajka nie pozostały z małych części skorupy, opłucz obrane jajka pod bieżącą zimną wodą. Pokrój wszystko w kostkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Obierz Jabłko, pokrój w kwadraty. Możesz posypać plasterki jabłka sokiem z cytryny, aby się nie ściemniały. Wszystkie elementy wysłać do jednego dużego pojemnika.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przygotuj sos. Aby to zrobić, wymieszaj musztardę i śmietanę. Musztardę najlepiej stosować nie pikantną lub ziarnistą Dijon.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj sos do sałatki i wszystko dokładnie wymieszaj. Pozostaw gotowe danie na co najmniej piętnaście minut w lodówce. Podczas serwowania sałatkę posyp świeżymi ziołami i ziele angielskie według uznania.

sałatkę można doprawić majonezem lub zrobić sos majonezowo-musztardowy.

spróbuj gotowej Rosoli na sól, jeśli uważasz, że to nie wystarczy, dodaj sól do swoich upodobań. Jeśli do sałatki użyto kwaśnych jabłek, dodaj szczyptę cukru.

smak sałatki przypomina coś pomiędzy winegretem a śledziem pod futrem.

sałatka może być również używana jako kompletny obiad. Śledź z ziemniakami i jajkiem doskonale zaspokoi głód.

przygotuj Rosolie i podawaj na świątecznym stole, zaskocz gości niezwykłą kombinacją!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy